RECENSIE
Bioscoop

The Curse of La Llorona(2019)

THE CURSE OF LA LLORONA is een goede indicatie van de toekomst van het Conjuring Universe. James Wan produceert alleen nog. Michael Chaves, die ook THE CONJURING 3 zal regisseren, steekt een voetje in de Mexicaanse folkore.

In THE CURSE OF LA LLORONA ontmoeten we sociaal werkster Anna (Linda Cardelli) en haar twee kinderen in het zonnige Los Angeles van 1973. Ze werkt aan een zaak van een moeder met twee zoontjes en is na vreemde gebeurtenissen tijdens een huisbezoek verplicht de moeder van haar kroost te scheiden. Slechte beslissing: de zoontjes overlijden. Anna’s eigen kinderen komen bovendien op de crime-scene in contact met La Llorona, een griezelige Mexicaans spookgedaante die bekendstaat om het stelen van kinderen. De bezorgde Anna moet de hulp inschakelen van een ex-priester om haar kinderen te redden van de vloek van de huilende vrouw.

THE CURSE OF LA LLORONA is officieel onderdeel van het Conjuring Universe. THE CONJURING trapte de reeks in 2013 af en er zijn tot nu toe zes films verschenen. In juni staat ons nog ANNABELLE COMES HOME te wachten. Verder zijn in ontwikkeling: THE CONJURING 3, THE NUN 2 en THE CROOKED MAN. Dat THE CURSE OF LA LLORONA onderdeel is van het universum is overigens niet echt te zien. De enige aanwijsbare link is de priester, die gespeeld wordt door Tony Amendola. Father Perez zat ook in ANNABELLE.

En dat is ook niet het enige wat ontbreekt: ook de uitstekend getimede schrikeffecten van James Wan worden met node gemist. Werkelijk iedere spanningsboog duurt te lang en eindigt met een jump scare die je lang van tevoren aan zag komen. En iedere jump scare gaat gepaard met een geluidsbombardement. Ook het jaren-zeventig-gevoel ontbreekt. Geen mobieltjes en een oud televisietoestel, maar verder voelt de film erg modern.

Vergeleken met de andere films in het Conjuring Universe is THE CURSE OF LA LLORONA dus een teleurstelling. Puur op zichzelf beschouwd zijn de klassieke ‘lady in black’-look en een folkore die voor veel westerlingen onbekend is nog wel interessant. Het is in ieder geval een verhaal waarbij menig moeder de kinderen nog even wat steviger op schoot neemt. Uit angst dat je kind in bad getrokken wordt door een verbitterde vrouw met gitzwarte nagels.

Distributie: Warner Bros. Release BE: 17 april 2019, NL: 18 april). Copyright: Fabiënne van Laar. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 18 april 2019.

© Fabiënne van Laar
18 april 2019
 • Titel
  The Curse of La Llorona
 • Lengte
  93 minuten
 • Regie
  Michael Chaves
 • Scenario
  Mikki Daughtry, Tobias Iaconis
 • Cast
  Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velasquez
 • Taal
  English, Spanish
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.