RECENSIE
DVD

Spiders 3D(2013)

Kleine spinnen, grote spinnen en hele grote spinnen. SPIDERS 3D maakt zijn titel helemaal waar. Originaliteit is ver te zoeken, maar dat mag de pret niet drukken.

Als gevolg van een meteorietinslag breekt een stuk van een oud Russische ruimtestation af, dat vervolgens inslaat in in een metrotunnel in New York. Aan boord bevinden zich met buitenaards DNA gemanipuleerde spinnen – een overblijfsel van Russische experimenten uit de Koude Oorlog – die direct na aankomst rap beginnen te groeien. Nadat metrosupervisor Jason Cole (Patrick Muldoon) en zijn ex-vrouw Rachel (Christa Campbell) de bezige beestjes hebben ontdekt, sluit het leger – onder leiding van ijzervreter Kolonel Jenkins (William Hope) – de boel hermetisch af. Jenkins is echter vooral geïnteresseerd in de spinnenkoningin vanwege haar onverwoestbare zijde.

Het plot van SPIDERS 3D is rechtstreeks afkomstig uit jaren ’50 B-films als TARANTULA (1955) en EARTH VS. THE SPIDER (1958) en werd al eens eerder herkauwd o.a. in de gelijknamige film uit 2000 (nota bene ook geproduceerd door Nu Image), in ARACHNID (2001), EIGHT LEGGED FREAKS (2002), CAMEL SPIDERS (2011) en BIG ASS SPIDER (2013). De film staat bol van de clichés, wat soms een feest van herkenning is, maar vaker een bron van verveling. In de tweede helft maken regisseur Tibor Takács (THE GATE, RATS) en het speciale-effectenteam het echter weer goed met een aantal vermakelijke scènes en geslaagde effecten, zoals wanneer Cole met een vorkheftruck een spin te lijf gaat en de scène waarin de huizenhoge spinnenkoningin dood en verderf zaait in de straten van New York. Muldoon (STARSHIP TROOPERS) en Hope (ALIENS) zijn erg vermakelijk in hun ééndimensionale rollen, maar Campbell (DRIVE ANGRY) is met haar gebotoxte gezicht eerlijk gezegd een nogal sneue verschijning.

SPIDERS 3D is geen hoogvlieger maar beter te pruimen dan de gemiddelde creature feature van The Asylum of de amerikaanse zender SyFy.

Distributie: Dutch FilmWorks. Copyright: Erik van ’t Holt. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 31 juli 2013.

© Erik van 't Holt
31 juli 2013
 • Titel
  Spiders
 • Lengte
  89 minuten
 • Regie
  Tibor Takács
 • Scenario
  Joseph Farruggia, Tibor Takács, Dustin Warburton
 • Cast
  William Hope, Shelly Varod, Brian Hankey
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.