RECENSIE

Cabin Fever(2002)

Wie zich ooit te pletter heeft verveeld in een uitgewoond kot van een door slagregens geteisterd bungalowpark mag terugkijken op een geslaagde vakantie. Het kan namelijk altijd erger, en CABIN FEVER laat zien hoe.

Vijf stadse jongelui betrekken een afgelegen hutje in de bossen voor een paar dagen onbekommerde lol. Enge verhalen bij het kampvuur vertellen, gaten in eekhoorntjes schieten, wat aan elkaar friemelen en niet te vergeten: een doodzieke verwarde man per ongeluk in de fik steken. Het gezellige uitje gaat vanaf dat moment wel een beetje bergafwaarts natuurlijk, zeker wanneer duidelijk wordt dat de ziekte hoogst besmettelijk is. CABIN FEVER is, gezien het lage budget en de nederige plot, verrassend onderhoudend te noemen. De feitelijke inhoud verschilt maar op details van een dozijn andere ‘Deze bossen worden ons graf!’-films, maar het wordt allemaal aardig uitgeserveerd. Om te beginnen vormen de vervallen rustieke lokaties in gebleekt uitgelichte herfstige bossen een stemmige desolate achtergrond voor de lijdensweg van de vakantiegangers. De stommiteiten die het vijftal noodzakelijkerwijze begaat om hun benarde situaties te creëren worden net aannemelijk genoeg gemaakt om niet met popcorn naar het doek te willen gooien. Ook de tegendraadse weigering om vanaf het begin één duidelijke hoofdpersoon met meer overlevingskansen dan de rest te presenteren houdt de afvalrace tot de eindstreep interessant. De acteurs tillen hun oppervlakkige personages voldoende over de anonimiteit heen en een paar kleurrijke plattelanders zorgen voor passend onbehaaglijke voorgevoelens. De toonzetting blijft ondanks enige overtrokken zwart-komische momenten tot het einde toe grimmig, en dat siert een film die makkelijk voor zelfparodiërende slapstick had kunnen kiezen. Enkele goed getimede schrikeffecten gecombineerd met spaarzame maar fatsoenlijke make-up completeren dit kleine genoegen, geregisseerd door een protégé van David Lynch.

Copyright 2004 Ruben Drukker. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #62, p17.

27 april 2011
 • Titel
  Cabin Fever
 • Lengte
  93 minuten
 • Regie
  Eli Roth
 • Scenario
  Eli Roth, Randy Pearlstein
 • Cast
  Jordan Ladd, Rider Strong, James DeBello
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.