RECENSIE
DVD/BLU-RAY

The Last Survivors(2014)

Stoere Kendal vecht voor haar leven en slacht daarbij zonder scrupules schurken af. Dat is best vermakelijk, maar het is de vraag of THE LAST SURVIVORS lang in het collectieve geheugen zal voortbestaan.

THE LAST SURVIVORS (originele titel: THE WELL) speelt zich in de nabije toekomst af in Oregon. Het heeft al tien jaar niet meer geregend. In een droge vallei staan nog enkele nederzettingen bij de laatst overgebleven bronnen met waterpompen. Tieners Kendal en Dean wonen bij zo’n bron. Maar de meedogenloze schurk Carson, die claimt dat al het water van hem is, struint met zijn bende de vallei af op zoek naar de laatste overlevenden. Wanneer hij de schuilplaats van de twee tieners ontdekt, moeten ze vechten voor hun leven.

Debuterend regisseur Thomas S. Hammock is normaal gesproken werkzaam als production designer en werkte mee aan films als YOU’RE NEXT en THE GUEST. Visueel is het dus allemaal prima in orde in THE LAST SURVIVORS: mooie shots van het landschap en een gedetailleerde decoratie van het handjevol sets. Wat betreft het uiterlijk van zijn  personages heeft hij misschien zelfs iets teveel zijn best gedaan: Kendal ziet er, op wat vegen op het gezicht na, altijd opvallend gekamd en opgemaakt uit. Op zich wel weer hoopgevend dat je er zelfs in een post-apocalyptische toekomst niet slecht uit hoeft te zien!

De 95 minuten dat de film duurt, weet THE LAST SURVIVORS prima te vermaken. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, maar voor wie er toch moeite mee heeft het te volgen zijn de personages zo vriendelijk regelmatig even uit te leggen waar ze mee bezig zijn: “There can’t be many left, and we’re gonna hunt them, from dry well to dry well,” aldus de bad guy.

Een beetje schieten hier, een beetje zwaardvechten daar. Veel meer hoef je er niet van te verwachten: een niemendalletje, zonder pretenties maar ook zonder enige relevantie. Uiteindelijk lijkt THE LAST SURVIVORS best veel op het in de film zo zwaarbevochten water: lekker als je dorst hebt, maar geen smaak die beklijft.

Distributie Three Line Pictures. Release: 18 Augustus 2015. Copyright Lieuwe van Albada. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 31 augustus 2015.

30 augustus 2015
 • Titel
  The Last Survivors
 • Lengte
  95 minuten
 • Regie
  Tom Hammock
 • Scenario
  Jacob Forman, Tom Hammock
 • Cast
  Haley Lu Richardson, Booboo Stewart, Max Charles
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Sci-FiMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.