RECENSIE

Supernova(2000)

Vermaard astrofysicus Dr. Austin Shepard (Fonda) heeft berekend dat de zon binnen enkele dagen zal veranderen in een supernova, kortom: zal exploderen. Hij neemt de wijk naar een Zuidzee-eiland om in gemoedsrust het einde der tijden af te wachten, zijn medewerkers aan het SPL/Space Propulsion Laboratories in verwarring achterlatend.

Troubleshooter Dr. Chris Richardson (Perry) probeert uit te zoeken waar Austin is gebleven, terwijl veiligheidsagenten (Carrere, et al.) in zijn nek hijgen en er internationaal paniek uitbreekt. Zal Richardson in zijn missie slagen? Zal de wereld reddeloos ten onder gaan?

SUPERNOVA, een 2-delige miniserie van Hallmark Entertainment, laat de kijker drie uur op het -voor de hand liggende- antwoord wachten, onderwijl alle overbekende elementen van het rampenscenario in kwestie trouwhartig afwerkend.

Relatieproblemen komen veelvuldig aan de orde, want die zijn helaas een wee en onuitroeibaar aspect van tv-films. Nobele en ignobele handelingen en bergen betraande I love you’s in een verzorgde, maar niet erg urgente vertelling, moeiteloos gedomineerd door Peter Fonda als de AWOL-geleerde Austin Shepard. Werk als SUPERNOVA wordt wel omschreven als ‘zelf-evidente cinema’, omdat de ontknoping al in de probleemstelling ligt besloten (immers, we leven nog) en dat haalt vrijwel alle stoom van de ketel.

Geheel op locatie gefilmd in Kaapstad, Zuid-Afrika. Door Talpa-tv alreeds in gekortwiekte versie uitgezonden d.d. 18 Mei 2006. Geen verband met SUPERNOVA (Thomas Lee [= Walter Hill], 2000).

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #71, najaar 2006.

© Enrique J. Rebel
1 september 2006
 • Titel
  Supernova
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Walter Hill, Francis Ford Coppola, Jack Sholder
 • Scenario
  William Malone, Daniel Chuba, David C. Wilson
 • Cast
  James Spader, Peter Facinelli, Robin Tunney
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer HorrorMeer Sci-FiMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.