RECENSIE

Feed(2022)

Belangstelling, voorkeur, passie, obsessie. Dat zijn de vier stadia van begeerte. Er is negatieve obsessie die niets dan schadelijke invloeden met zich brengt, en er is positieve obsessie waaruit veel voldoening en bevrediging kan voortvloeien.

Dat is de mening van feeder Michael Carter (O’Loughlin) in FEED. Een feeder is iemand die op vet kickt en vrouwen zoekt wier obsessie de vetzucht (obesitas) betreft. Zulke vrouwen worden met een zelfverklarende uitdrukking gainers genoemd en geven zich vrijwillig over aan feeders om te worden vetgemest tot afzichtelijke proporties, met de dood ten gevolge. De Australische cyber-detective Phillip Jackson (Thompson) stuit op een bedenkelijke website, www.feederx.com, komt zo in aanraking met de wereld van feeders & gainers, doet de ene afschuwelijke ontdekking na de andere en schiet er tenslotte zijn geestelijke gezondheid bij in.

Positieve obsessie, is dat niet een contradictio in terminis, een tegenspraak in woorden? Feeder Michael Carter vindt van niet en dicht zijn ultra-bizarre relaties psychologische, sociologische en zelfs religieuze kwaliteiten toe. ‘Consumption is evolution’, zegt hij en hij onderbouwt zijn stelling met argumenten die voor een gewoon mens niet langer invoelbaar zijn. Intussen spitten de makers (onder de tonen van de song ‘Yummy, Yummy, Yummy…’) hun ontstellend gore, verregaand onfrisse plot tot op de bodem uit, opdat de kijker van geen enkel maagomkerend detail verschoond zal blijven. Zin om anderhalf uur bijkans kokhalzend van weerzin voor de buis te hangen? Dan is dit de ideale gelegenheid. Van het team dat u verblijdde met MAN-THING (2004; SN #69).

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #71, najaar 2006.

© Enrique J. Rebel
1 september 2006
 • Titel
  Feed
 • Lengte
  100 minuten
 • Regie
  Johannes Persson
 • Scenario
  Paolo Vacirca, Henry Stenberg, Filip Hammarström
 • Cast
  Vincent Grahl, Sofia Kappel, Annica Liljeblad
 • Taal
  Swedish
 • Land
  Sweden
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.