RECENSIE

Raging Sharks(2017)

Les Weldon is een scenarist die kans ziet om nog een extra deuk te schoppen in de toch al rampzalige reputatie van haaien.

Hij doet dat in RAGING SHARKS door een ruimtesonde in zee te laten storten, precies in de Bermuda Driehoek. Het ding genereert krachtige magnetische pulsen, waardoor haaien in dat gebied tot zeer agressief gedrag worden aangezet. Massaal vallen zij het diepzeelaboratorium ‘Oshona’ aan en dat betekent ca. 85 minuten lang problemen met lekkages, zuurstof, ventilatie, stabilisatie, communicatie, enz. Om te zwijgen over hooglopende onderlinge conflicten, vuist- en vuurgevechten, ontploffingen en brand.

Vlot gemaakte, enigszins op James Cameron’s THE ABYSS (1989) geënte diepzee-avonturen dus, bedoeld voor instant-consumptie: hap, slik, weg. Uit de stal van NU Image/Dimension Films, dat de laatste jaren opereert vanuit Sofia, Bulgarije. Shots van haaienactiviteit afkomstig uit onder meer het beeldarchief Al Giddings Images, Inc., werden eerder gebruikt voor JAWS (1975) en sequels en maken zelfs na dertig jaar nog een bekende indruk. Jammer van het zotte einde, waarin Predator-achtige ruimtewezens neerdalen om de sonde in kwestie te neutraliseren en zo de weg vrij te maken voor een volmaakt onwaarschijnlijk happy end. Ook die ietwat ongelukkige constructie lijkt de film van THE ABYSS te hebben geleend.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #71, najaar 2006.

© Enrique J. Rebel
1 september 2006
 • Titel
  Radius
 • Lengte
  93 minuten
 • Regie
  Caroline Labrèche, Steeve Léonard
 • Scenario
  Caroline Labrèche, Steeve Léonard
 • Cast
  Diego Klattenhoff, Charlotte Sullivan, Brett Donahue
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.