RECENSIE

Bloodsuckers(2005)

In het jaar 2210 verkeert het universum niet in flonkerende welstand. Veel planeten zijn gekoloniseerd door vampierclans, die luisteren naar namen als ‘The Voorhees’, ‘Vermus Nosferati’, ‘The Gojiras’, ‘Leatherfaces’, e.a.

Daarom heeft de Intergalactische Federatie een troepenmacht van vampierjagers in het leven geroepen, V-San Command (van ‘vampier-sanering’). In BLOODSUCKERS volgen we de verrichtingen van zo’n V-San team dat in een ultrasnel ruimteschip tussen planeten heen en weer flitst om vampiers uit te roeien. Hoe zijn die vampierstammen op verre planeten beland? In al het onophoudelijke vuurwapengeweld en bloedvergieten, grofgebekte macho-dialogen en luidkeelse autoriteitsconflicten blijft de film het antwoord op die vraag schuldig, want BLOODSUCKERS kan in zeven woorden worden gekarakteriseerd: STARSHIP TROOPERS meets FROM DUSK TILL DAWN (maar zonder de subversieve humor van die films).

BLOODSUCKERS is niet meer dan een non-stop shoot ‘em up en f*** explanations. Dus daar moet de kijker ’t mee doen. De talrijke referenties aan 20ste-eeuwse genrecinema vormen een incongruent aspect in een plot die zich in de 23ste eeuw afspeelt, en lijken louter bijeengesprokkeld om ons er van te doordringen dat regisseur/scenarist Hastings op genregebied z’n mannetje staat en z’n weetje weet. Het is te betreuren dat die enigszins hinderlijk geëtaleerde expertise niet in een meer bezienswaardig werkstuk heeft geresulteerd.

Di: Dutch Filmworks

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #1, najaar 2006.

© Enrique J. Rebel
1 september 2006
 • Titel
  Bloodsuckers
 • Lengte
  99 minuten
 • Regie
  Matthew Hastings
 • Scenario
  Matthew Hastings
 • Cast
  Joe Lando, Dominic Zamprogna, Natassia Malthe
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.