RECENSIE

Night of the Living Dead(1968)

Anders dan het hoesje beweert, is de versie van NIGHT OF THE LIVING DEAD in deze editie van Indies niet ingekleurd, maar gewoon zwart-wit. Daar houdt het goede nieuws niet op, want deze editie bevat wel de kristalheldere, digitaal geremasterde versie met THX-geluid die eerder op de Amerikaanse collector’s edition van Elite Entertainment verscheen. De extra’s daarvan, waaronder twee commentaartracks, ontbreken hier.

Wel bevat een tweede schijfje de documentaire Reflections on the Living Dead. Het dvd-hoesje rept over een ‘officiële documentaire door de makers van de film’. In werkelijkheid betreft het hier de 25th Anniversary Documentary van Thomas Brown en J.R. Bookwalter. Brown en Bookwalter (die laatste kennen we o.a. van zijn ‘hommage’ DEAD NEXT DOOR) zijn enthousiaste fans, maar geen documentairemakers. Van een doorwrocht, goed gestructureerd geheel is dan ook geen sprake. Het hart van de documentaire is een rondetafelgesprek tussen George Romero, Karl Hardman, Russell Streiner en John Russo, waarin de productie chronologisch wordt besproken. Bookwalter en Brown stond ongetwijfeld een historische ontmoeting voor ogen, maar het gesprek blijft voornamelijk steken in anekdotes. Ook de veelheid aan interviews met andere filmmakers, over de invloed die Romero’s debuutfilm op hen had, doet de documentaire geen goed. Brown en Bookwalter zullen wel in hun nopjes zijn geweest met de medewerking van zoveel bekende genrehelden, zoals Sam Raimi, John Landis en Wes Craven. Maar zitten we nou echt te wachten op wat David DeCoteau en Fred Olen Ray te vertellen hebben? Extra’s **

Copyright Agnes Tourvel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #68, p30.

27 april 2011
 • Titel
  Night of the Living Dead
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  George A. Romero
 • Scenario
  John A. Russo, George A. Romero
 • Cast
  Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.