RECENSIE

The Hollow(2004)

Ian Cranston (Zegers) verhuist met zijn ouders naar Sleepy Hollow om daar te ontdekken dat hij een afstammeling is van Ichabod Crane, de schoolmeester die zich in het jaar 18— teweer had te stellen tegen de Ruiter zonder Hoofd, de gevreesde Headless Horseman. Nu is het aan Ian om deze legendarische figuur tegemoet te treden.

Dat is de premisse van THE HOLLOW en dat is meteen alles wat er interessant is aan deze film die thuishoort in de categorie high school-perikelen + mad killer on the loose. Met Washington Irving en zijn van oorsprong etnografische vertellingen (1819-1820) heeft THE HOLLOW niets te maken. Dit is een slasher waarin karakters, problemen, conflicten, relaties, grollen en grappen volledig tienergericht zijn en met de term hollow ruim gewaardeerd. En dan is daar ook nog een mysterieuze ruiter (een creatie van Gabe Bartalos) die energiek hoofden afhakt in nachtelijke scènes zo duister van opzet dat er ternauwernood iets te onderscheiden valt. Geheel op locatie gedraaid in de Townships Hudson Valley en Tarrytown, State of New York.

Voor een complete genealogie van Washington Irvings verhaal The Legend of Sleepy Hollow: zie SN #45, pag.19.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, p45.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  The Hollow
 • Lengte
  83 minuten
 • Regie
  Kyle Newman
 • Scenario
  Hans Rodionoff
 • Cast
  Kevin Zegers, Kaley Cuoco, Nick Carter
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer FantasyMeer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.