RECENSIE

The Brotherhood III: Young Demons(2003)

Vampiers hielden studenten van hun huiswerk in THE BROTHERHOOD (2000; SN #52), een zwarte magiër deed hetzelfde in THE BROTHERHOOD 2: YOUNG WARLOCKS (2001; SN #57) en nu is het de reïncarnatie van farao Ramses II, die scholieren aanzet om hun studie te verwaarlozen in THE BROTHERHOOD III: YOUNG DEMONS (David DeCoteau, 2002).

Het zit namelijk zo: aan de Chandler Academy bestrijden in stoere kostuums gestoken studenten elkaar in de avonduren met nepwapens als onderdeel van een Middeleeuws rollenspel. Een mysterieuze, sinistere figuur maakt hiervan gebruik om deelnemers tot demonen te transformeren. Met welk doel dit gebeurt, blijft helaas onduidelijk. Zo THE BROTHERHOOD III één ding aantoont, dan is het wel dat na de voorgaande twee delen er werkelijk niets meer te zeggen valt. De makers proberen dit simpele feit te verdoezelen middels een wilde cameravoering, een hectische montage en het geluid van een bonkende hartslag op de soundtrack, een auditief element dat beoogt de suspense te genereren, die het werkje zelf in hoge mate mankeert. De gehele film kan aldus worden samengevat: bizar uitgedoste figuren struinen tachtig minuten lang door nachtelijke gangen, omhuld door kolkende nevel. Voor toekomstige afleveringen kunnen wij de makers van drie delen THE BROTHERHOOD de volgende suggesties doen: ‘Young Werewolves’, ‘Young Ghosts’, ‘Young Zombies’, ‘Young Aliens’ en ‘Young Mummies’ (dat laatste zou wel eens een statische rolprent kunnen opleveren, maar erger dan THE BROTHERHOOD III kan het onmogelijk worden…). Kortom, DeCoteau et al kunnen nog jaren voort.

* Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #59, p32.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  The Brotherhood III: Young Demons
 • Lengte
  82 minuten
 • Regie
  David DeCoteau
 • Scenario
  Matthew Jason Walsh (screenplay by), Matthew Jason Walsh (story by), David DeCoteau (story by)
 • Cast
  Kristopher Turner, Paul Andrich, Ellen Wieser, Julie Pedersen
 • Taal
  English
 • Land
  USA, Canada
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.