RECENSIE

The Possessed(2005)

THE POSSESSED is een voor kabel-tv gemaakt horror-drieluikje uit de stal van Charles Bands Full Moon Pictures.

The Devil’s Spell (regie Reed). Een heks materialiseert in het heden om zich te wreken op de nazaten van de heksenjagers die haar twee eeuwen geleden tot de brandstapel veroordeelden.

Witches’ Dolls (regie Stevens). Satan, vermomd als lief, oud dametje, corrumpeert de zielen van nietsvermoedende pensiongasten en zet ze gevangen in zijn duivelse plakboek.

Resurrection of the Damned (regie: Schmoeller). Een jonge, rijke erfgenaam wordt gekweld door de geest van zijn overleden vader en belandt in een bizarre wereld vol zwart-magische verschijnselen.

Met het eerste deeltje van THE POSSESSED keren we terug naar de jaren tachtig, toen teen slasher movies de bioscopen overstroomden. In deze film komen we ze weer tegen: die ultra-geile leeghoofden, hip and horny, die als bezetenen seks bedrijven terwijl allerwegen verschrikking, mutilatie, dood en verderf heersen. Het tweede deeltje kent een aardig gegeven, maar is zozeer gespeend van continuïteit dat de kijker wordt gedwongen z’n eigen versie samen te stellen. Grotendeels een do-it-yourself oefening, dus. Deeltje drie gaat helaas aan zinloze mystificatie ten onder. Al met al een volkomen te verwaarlozen, chaotisch, schrijnend gemakzuchtig en opportunistisch werkje. Bliksemsnel vergeten.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, p44.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  Possessed
 • Lengte
  85 minuten
 • Regie
  David DeCoteau, David Schmoeller, Neal Marshall Stevens
 • Scenario
  Charles Band, David Schmoeller, Neal Marshall Stevens
 • Cast
  Ariauna Albright, Michael Bendetti, Lindy Bryant
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.