RECENSIE
VHS

The Brotherhood 2(2001)

Was het een vampiergenootschap dat in THE BROTHERHOOD (zie SN #52) studenten van Drake University gouden bergen beloofde, in THE BROTHERHOOD 2 YOUNG WARLOCKS is het een jonge magiër, die een drietal nerds van Chandler Academy verleidt met mooie beloften op voorwaarde dat zij hun ziel aan hem verkopen.

 ‘Do I really need to tell you what happened next?’, vraagt één der nerds de toeschouwer. Neen, want beide films bewandelen identieke paden: zij schilderen de impotente machtsdromen van de leerplichtige puber, die zich thuis en op school omgeven ziet door autoriteit en iedere gelegenheid aangrijpt om hieraan te ontsnappen. Dus wat doet een puistenkop als een magiër belooft hem om te toveren in een blitse, populaire jongen en hem de attenties van de mooiste meisjes van de klas in het vooruitzicht stelt? Dan gaat hij overstag – en neemt zijn gecorrumpeerde ziel op de koop toe.

Dat is THE BROTHERHOOD 2 ten voeten uit: moord en doodslag louter om een ogenblik numero uno te mogen uithangen. Vergeet dit buitengewoon onaangename werkje. Geruchten willen dat er een BROTHERHOOD 3 in de maak is, waarin opnieuw bizarre bokkensprongen worden ondernomen om de leerplichtwet te ontduiken. Want dat is doorgaans the bottom line van dit soort pueriele films. (Focus Film Facts)

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #57, winter 2002/2003.

© Erique J. Rebel
1 december 2002
 • Titel
  The Brotherhood 2: Young Warlocks
 • Lengte
  81 minuten
 • Regie
  David DeCoteau
 • Scenario
  Matthew Jason Walsh (screenplay by), Matthew Jason Walsh (story by), David DeCoteau (story by), Dave Parker (story by)
 • Cast
  Forrest Cochran, Sean Faris, Stacey Scowley, Jennifer Capo
 • Taal
  English
 • Land
  USA
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.