RECENSIE

The Librarian: Quest for the Spear(2004)

LIbrarianDe nieuwbenoemde bibliothecaris van The Metropolitan Public Library te New York, Flynn Carson (Wyle), staat versteld als hem in ondergrondse kluizen de werkelijke collectie van het museum wordt getoond: voorwerpen van onschatbare waarde, waaronder de Ark des Verbonds, het zwaard Excalibur, de Gans met de Gouden Eieren, de Doos van Pandora en de Speer van het Lot (het wapen waarmee de zij van de gekruisigde Christus werd doorboord). De speer wordt echter gestolen door een misdadige sekte, de Broederschap van de Slang, en aan Carson de taak het voorwerp terug te bezorgen.

De voor kabel-tv gemaakte THE LIBRARIAN: QUEST FOR THE SPEAR, een productie van TNT (Turner Network Television), is zozeer schatplichtig aan Spielbergs drie Indiana Jones-films dat Carsons avonturen al direct een overbekende indruk maken. Echt bezwaarlijk is dit niet: de familiefilm, waarin geen druppel bloed vloeit, gaat gezwind en onderhoudend van calamiteit naar calamiteit, gedragen door de van ER bekende Noah Wyle als de hyperintelligente maar wereldvreemde brekebeen Flynn Carson.

Vlot, laconiek getint alle-leeftijden-amusement in softe tv-stijl die al te aangrijpende incidenten bij voorbaat uitsluit. Regisseur Winther is vooral bekend als (associate) producer van werk als STARGATE (1994), INDEPENDENCE DAY (1996) en GODZILLA (1998). Gefilmd in de Churubusco Azteca Studios, Mexico City, en op locatie in Mexico.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, najaar 2005.

27 april 2011
 • Titel
  The Librarian: Quest for the Spear
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  Peter Winther
 • Scenario
  David N. Titcher
 • Cast
  Noah Wyle, Sonya Walger, Bob Newhart
 • Taal
  English, French, Latin, Mongolian, Portuguese
 • Land
  Germany, United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.