RECENSIE

Dracula 3000: Infinite Darkness(2004)

‘Dracula is alive but not well at all, and dying in deep space’. Dat zou de ondertitel kunnen zijn van DRACULA 3000 INFINITE DARKNESS. Dracula – in deze film Graaf Orlock genoemd (Kirkwood) – verblijft op het stuurloze intergalactische vrachtschip Demeter in het Karpathische Sterrenstelsel en smacht al ruim een halve eeuw naar vers bloed.

Dat dient zich aan in de bemanning van het bergingsschip Mother III onder gezagvoering van Captain Abraham Van Helsing (Van Dien). Men ziet, zelfs anno 3000, in de onmetelijkheid van het heelal, vliegen de vampier aller vampiers en een verre nazaat van de oorspronkelijke Van Helsing elkaar nog steeds verwoed in de haren. DRACULA 3000 begint als een volmaakte kloon van alien (1979), ontwikkelt zich dan tot standaard-vampierfilm en geeft zich vervolgens over aan (behoorlijk flauwe) komedie-elementen die een sterk uitblussend effect sorteren op alle voorafgaande suspense (om een eufemisme te gebruiken). Omdat de scenaristen niet weten hoe hun doodlopende en doodbloedende plot af te wikkelen, brengen zij alle optredende personages tenslotte in een daverende explosie om het leven. BENG!! The end. Dit is zo’n film die meligheid, flauwiteiten en soms verregaande profaniteit aanziet voor vindingrijkheid en spiritualiteit. Het resultaat is weinig meer dan vermoeiend en teleurstellend.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, p44.

27 april 2011
 • Titel
  Dracula 3000
 • Lengte
  86 minuten
 • Regie
  Darrell Roodt
 • Scenario
  Ivan Milborrow, Darrell Roodt
 • Cast
  Casper Van Dien, Erika Eleniak, Coolio
 • Taal
  English
 • Land
  Germany, South Africa
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.