RECENSIE
RECENSIE

Prey(2007)

Inge­ni­eur Tom Newman (Weller) neemt zijn gezin mee naar Zuid-Afrika, waar hij gaat werken aan een stuwdam. Om de tijd te doden ondernemen zijn tweede echtgenote Amy en kinderen uit zijn eerste huwelijk, de recalcitrante Jessie en David, een safari…

Hun gids wordt door een leeuwin verscheurd, hun jeep loopt vast, geharde stropers met meer dan alleen stropen aan hun hoofd doemen op, nieuwsgierige leeuwen nemen strategische posities in, de watervoorraad raakt uitgeput, de hitte wordt ondraaglijk, de animositeit tussen Jessie en stiefmoeder Amy neemt explosieve vormen aan, het paniekpeil stijgt zienderogen. Zullen de drie gestrande toeristen het er levend van af brengen?

Dat is de grote vraag in PREY, waarin dit keer de mens als endangered species centraal staat. PREY is een redelijk spannende film die een realistisch beeld schetst van hoe het is om door leeuwen bespied, beslopen, besprongen en uiteengereten te worden. Jammer dat ten behoeve van de context is gekozen voor weeë relatieperikelen die eerder thuishoren in de gemiddelde zoetsappige Amerikaanse tv-film. Daar staat tegenover dat niets zo bevorderlijk is voor gezinsharmonie en saamhorigheid als een dagen durende belegering door een meute leeuwen onder de genadeloze Afrikaanse zon, omstandigheden die onderlinge conflicten doen verbleken tot futiliteiten. Fraaie landschappen in dit geheel op locatie in en rond de townships Gauteng en Limpopo, Mozambique, gefilmde werkje.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #74, zomer 2007.

© Erique J. Rebel
1 juni 2007
 • Titel
  Prey
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  Darrell Roodt
 • Scenario
  Darrell Roodt, Beau Bauman, Jeff Wadlow
 • Cast
  Bridget Moynahan, Peter Weller, Carly Schroeder
 • Taal
  English
 • Land
  South Africa
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.