RECENSIE

Wishmaster III: Devilstone(2001)

Uh-oh, de Djinn is terug van weggeweest! Dat was de demon in WISHMASTER (Robert Kurtzman, 1997), die argeloze studentes drie wensen probeerde te ontfutselen om zo de poorten van de hel te kunnen forceren en met de aldus vrijkomende kwade krachten een evil empire op aarde te stichten. Of zoiets.

De engerd stak opnieuw de gruwzame kop op in WISHMASTER 2 EVIL NEVER DIES (Jack Sholder, 1999) en verschijnt nu in de Canadees-Engelse TV-film WISHMASTER III DEVILSTONE (Chris Angel, 2001) voor de derde keer. Ook ditmaal zoekt de Djinn (in de gedaante van Jason Connery) kandidaten op een universiteit, en wel Baxter College, Illinois, waar de interessant getraumatiseerde Diana Collins (A. J. Cook) een geschikt slachtoffer lijkt. Van colleges volgen is op Baxter College nauwelijks sprake: studenten hebben het te druk met partners versieren, copuleren als konijnen en het debiteren van seksuele innuendo’s zo subtiel als een mep met een koevoet. In deze post-puberale, explosief-hormonale ambiance verschijnt de Djinn als een gedrocht dat in een andere rolprent lijkt thuis te horen en de weg naar de filmset is kwijtgeraakt. Het monster pleegt enkele afzichtelijke moorden en geeft zich op zijn beurt over aan wat fletse oneliners. Nee, de Djinn is beslist de oude niet meer, te grabbel gegooid voor een MTV-geindoctrineerd tienerpubliek. Goedkoop, vluchtig en onaangenaam: weer een horror-ikoon op de schroothoop gemikt. . P.S.: Jason Connery (geb. 1963, Londen) is de zoon van Sean Connery, geboren uit zijn eerste huwelijk met Diane Cilento (1962-1973), voornamelijk bekend als vertolker van Ian Fleming in SPYMAKER: THE SECRET LIFE OF IAN FLEMING (1990).

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #55, p37.

27 april 2011
 • Titel
  Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell
 • Lengte
  89 minuten
 • Regie
  Chris Angel
 • Scenario
  Alex Wright, Peter Atkins (based on characters created by)
 • Cast
  Jason Connery, A.J. Cook, Tobias Mehler, Louisette Geiss
 • Taal
  English
 • Land
  Canada, USA
Meer FantasyMeer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.