RECENSIE
Bioscoop

Scary Movie 2(2001)

James Woods als priester aan de schijterij. Twee geestelijken die een bezeten Linda Blair-lookalike vol kotsen. Een gehandicapte nerd die zichzelf kan pijpen. Een siliconenborst met airbag. Tori Spelling die een onzichtbare entiteit oraal bevredigt. Een HOLLOW MAN-parodie waarin men elkaar in de vriescel moet aftrekken om warm te blijven. Een mismaakte Chris Elliot die zijn bebloede handstompje in de aars van een kalkoen stopt. Een homoseksueel die wordt verkracht door een clownpop. De beeldschone Anna Faris die in een kattenbak poept.

Als u bij de gedachte aan deze hilariteiten alleen al van het lachen onder de bank belandt, moet u vooral SCARY MOVIE 2 gaan zien. Bovenstaande scènes betreffen nog een aantal van de smaakvollere; in de lange, lange 82 minuten die de film duurt passeren louter poep-, pies-, kots-, urine-, homo-, joden-, katholieken- en domme blondjesgrappen van dit kaliber de revue.

Waar deel 1 ondergetekende tenminste nog een paar keer een lach wist te ontlokken, kan ik me niet herinneren ooit een film met zoveel weerzin te hebben uitgezeten als SCARY MOVIE 2. De enige vorm van lol die aan dit misbaksel valt te beleven is het herkennen van de vage verwijzingen die naar andere bekende films worden gemaakt. Om u zelfs die moeite te besparen: het zijn THE EXORCIST, SAVE THE LAST DANCE, DUDE WHERE’S MY CAR?, FINAL DESTINATION, THE HAUNTING, HOLLOW MAN, WHAT LIES BENEATH, MISSION IMPOSSIBLE 2, TITANIC, DIRTY HARRY, HANNIBAL, CHARLIE’S ANGELS, CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON en TWISTER.

Copyright Robbert Blokland. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #51, juli/augustus 2001.

© Scary Movie 2
1 juli 2001
 • Titel
  Scary Movie 2
 • Lengte
  83 minuten
 • Regie
  Keenen Ivory Wayans
 • Scenario
  Shawn Wayans, Marlon Wayans, Buddy Johnson
 • Cast
  Anna Faris, Marlon Wayans, Antony Acker
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.