RECENSIE

Ju-on: The Grudge 2(2003)

Net als in de voorganger draait het in THE GRUDGE 2 om het kwaad dat zich als een virus verspreidt. Het huis waar het kwaad in de eerste film zijn oorsprong had, staat hier centraal als onderwerp van een tv-special. Uiteraard vallen de betrokkenen, in aparte hoofdstukjes, één voor één ten prooi aan de vloek.

JuHoe de personages zich precies tot elkaar verhouden blijft onduidelijk. THE GRUDGE 2 is een volstrekt fragmentarische film. Hij laat zich het beste bekijken als een opeenvolging van nachtmerrie-achtige, soms surrealistische scènes waarin lijkbleke jochies, verwrongen vrouwenlichamen die langzaam dreigend op de camera af kruipen, mysterieuze vochtplekken, vrouwen met sluik zwart haar voor het gezicht en creepy geluidjes de kijker de stuipen op het lijf jagen. Het is te danken aan Shimizu’s aperte talent voor angstaanjagende effecten dat JU-ON: THE GRUDGE 2 nog als een ritje door het spookhuis te genieten is. Maar het maakt toch vooral benieuwd naar ‘s mans Amerikaanse remake van de voorganger, waarin de kippenvelmomenten naar verwachting gedragen zullen worden door een ouderwetse verhalende structuur.

Copyright: Roel Haanen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #64, p47.

© Roel Haanen
27 april 2011
 • Titel
  Ju-On: The Grudge 2
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  Takashi Shimizu
 • Scenario
  Takashi Shimizu
 • Cast
  Noriko Sakai, Chiharu Niiyama, Kei Horie
 • Taal
  Japanese
 • Land
  Japan
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.