RECENSIE
DVD/BLU-RAY

In The Name Of The King III: The Last Mission(2014)

IN THE NAME OF THE KING III is geen vervolg maar een remake. Regisseur Uwe Boll vond het tijdreisaspect in deel twee zo leuk, dat hij graag een betere versie wilde maken met méér CGI-draak, méér actie en betere acteurs… Maar dan wel voor minder geld.

Om je meteen maar uit de droom te helpen; IN THE NAME OF THE KING III: THE LAST MISSION is geen betere film dan IN THE NAME OF THE KING 2: BOTH WORLDS. Deze fantasieloze fantasyfilm bevat inderdaad meer CGI-draak, verzorgd door ICE Animations uit Pakistan, maar het beestje ziet er een stuk ongeloofwaardiger uit dan zijn voorganger in BOTH WORLDS. Ook is er zoals beloofd meer actie. Helaas is die met veel hippe shaky cam gefilmd, zodat we naast meer actie vooral meer schele koppijn krijgen. De betere acteurs tot slot, bestaan uit houten klaas Dominic Purcell (Prison Break, BLADE: TRINITY, VIKINGDOM) en een zeer beroerd Engels sprekende Bulgaarse cast.

Purcell is Hazen Kaine, een Amerikaanse huurmoordenaar die woont en werkt in Bulgarije, omdat Bulgarije het nieuwe Roemenië is en je hier voor een belachelijk laag budget een film kunt draaien. Hazen wil stoppen met huurmoorden, maar stemt in met nog één laatste klus; de ontvoering van de dochters van een rijke hotemetoot in Sofia.  Eén van de meisjes draagt een oud medaillon dat verdacht veel lijkt op de tatoeage op Hazens arm. Als hij het medaillon naast zijn tatoeage houdt, opent zich een wormhole en wordt Hazen geteletransporteerd naar de Middeleeuwen. De enige manier om terug te keren naar het heden is het bemachtigen van eenzelfde medaillon dat in het bezit is van Tervin, een tiran die zijn volk uitbuit en terroriseert met zijn CGI-draak.

Helaas bevat IN THE NAME OF THE KING III, naast meer Pakistaanse CGI, migraine opwekkende actie en onverstaanbare acteurs, ook beduidend minder verhaal. In deel twee zaten nog een aantal aardige twists maar de plot van THE LAST MISSION is zo plat als dubbeltje en bevat geen greintje spanning. Purcell reist van A naar B, vecht een beetje, vecht nog een beetje, reist weer terug naar A, vecht nog een beetje meer en… The End.

Hoe en waarom dat nu precies werkt met die tatoeage en de medaillons, wordt nergens uitgelegd. Zeer verwarrend is ook de dubbelrol van de Bulgaarse acteur Marian Valev, die zowel Hazen’s verraderlijke opdrachtgever Ayavlo in het heden speelt als de schmierende schurk Tervin in het verleden. Is hier een connectie? Is Tervin de voorvader van Ayavlo? Maar waarom herkent Hazen hem dan niet? De meest waarschijnlijke verklaring is dat het uiteindelijk helemaal niets betekent en dat Uwe Boll gewoon een sloot geld dacht te kunnen besparen door één acteur twee rollen te laten spelen.

Mogelijk nog saaier dan de film zijn de extra’s: een veertien minuten durende making of en maar liefst twee audiocommentaren van Uwe, één in het Duits en één in het Engels. In zijn commentaar vertelt Uwe bijzonder weinig over de film zelf. Wel weidt hij uit over de politieke toestand in Bulgarije, de crisis in Europa, Syrië, Snowden, Rammstein, de financiering van POSTAL 2 middels crowdfunding (God verhoede) en het feit dat hij in 2013 slechts één film – deze – heeft geschoten omdat hij zijn administratie nog moest doen. Wat ook niet helpt is dat hij constant moet gapen, naar eigen zeggen omdat hij de avond daarvoor teveel rode wijn heeft gedronken. Maar zeg nou eerlijk, Uwe, komt het niet gewoon omdat je je eigen film eigenlijk ook dodelijk saai vindt?

Di: Splendid (release op dvd en blu-ray: 24 april). Copyright Erik van ‘t Holt. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 25 april 2014.

24 april 2014
 • Titel
  In the Name of the King: The Last Mission
 • Lengte
  86 minuten
 • Regie
  Uwe Boll
 • Scenario
  Joel Ross
 • Cast
  Dominic Purcell, Ralitsa Paskaleva, Daria Simeonova
 • Taal
  English
 • Land
  Canada, Germany, Pakistan
 • Trailer
Meer Fantasy
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.