RECENSIE
DVD

Art of Darkness(2012)

DVD| “Bloediger, harder en zieker dan SAW”, belooft de hoes van ART OF DARKNESS pontificaal. Nope!

Liz en Ben hebben het niet breed en daarom besluit Liz het wat morsiger modellenwerk op te pakken. Zo belandt ze bij een op het eerste gezicht innemende gentleman die in een groot huis woont buiten de stad. Wanneer hij echter een sadistische moordenaar met artistieke pretenties blijkt te zijn, verzandt het verhaal al snel in een voorspelbaar kat-en-muisspel. Gelukkig is manlief er nog, die zich nu realiseert dat het misschien toch niet zo’n goed idee was om zijn vrouw fotoshoots te laten doen. No shit!

ART OF DARKNESS is een halfbakken samenraapsel van horror- en torture porn-clichés die zonder enige overtuiging of originaliteit aan ons worden voorgeschoteld. Eng of naar wordt het nooit, wat vooral te danken is aan goedkoop camerawerk, goedkope gore-effecten en een slordige montage.

De film zit vol vreemde plotwendingen. Een agent duikt op uit het niets om Ben te helpen, om dan net zo snel weer te verdwijnen als slasher-voer. Bens beste vriend, een arts, blijkt opeens ook banden te hebben met de moordenaar. Naast het mutileren van jonge vrouwen, doet deze namelijk ook  aan orgaanhandel. Kijk, dat is pas recyclen!

De cast lijkt geplukt uit een reclamespot voor een hypotheekadviseur en het dramatische bereik blijft op dat niveau. De moordenaar levert zijn teksten zonder enige dreiging. Die monotone stem zal niemand de stuipen op het lijf jagen. Ben, de bezorgde echtgenoot, ontbreekt het ook aan charisma of subtiliteit. Je leeft geen moment met hem mee. En dan is er nog Liz, de dame in nood. Ondanks haar angstige blikken en geschreeuw zal het je verder weinig boeien of ze wel of niet in mootjes wordt gehakt.

Soms kun je nog genieten van slechte films, maar ART OF DARKNESS is gewoon saai en een verspilling van je tijd. De rotte dertiende in het dozijn van de rechtstreeks-naar-dvd films.

Di: Excesso. Op dvd vanaf 10 april 2014. Copyright: George Vermij. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op  24 april 2014.

© George Vermij
24 april 2014
 • Titel
  Art of Darkness
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Steve Laurence
 • Scenario
  Ben Cannell, Martin Laurence, Steve Laurence
 • Cast
  Emily Baxter, Martin Laurence, Ryan Elliott
 • Taal
  English
 • Land
  United Kingdom
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.