RECENSIE
DVD

Alone In The Dark(2005)

Ooit waren archeologen wetenschappers die het verleden ontrafelden aan de hand van omzichtig opgegraven en liefdevol afgestofte scherfjes, botjes en potjes. Maar als we ALONE IN THE DARK (Uwe Boll, Duitsland/VS 2004) mogen geloven, is die tijd voorbij.

Archeologen racen nu als gekken over de wereld, gaan op iedere straathoek vuurgevechten aan, beuken zich met harde vuisten door een haag van bad guys, ontpoppen zich als wapen- en explosievenexperts en leggen commandotechnieken aan de dag waarvan Jet Li zou verbleken. Dat alles is dagelijkse kost voor archeoloog/paranormale onderzoeker Edward Carnby (Christian Slater), die voor het Amerikaanse Paranormal Research Institute – kortweg Bureau 713 – onderzoekt hoe ca. tienduizend jaar geleden de hoogstaande Abkani-beschaving abrupt kon verdwijnen.

ALONE IN THE DARK is gebaseerd op het gelijknamige Atari-computerspel en dat betekent obstakels, obstakels en nog meer obstakels. Dit levert, evenals Bolls eerdere HOUSE OF THE DEAD (2003), een film op die spoedig bezwijkt aan overkill van immens gehalte. De rolprent braakt werkelijk gewapende conflicten, verraderlijke valkuilen, achtervolgingen, narrow escapes, horden monsters (hier ‘xenomen’ genoemd), ontploffingen, en tenslotte gaat de poort naar de hel ook nog open, met vreselijke gevolgen. Doodvermoeiend allemaal. Misschien is het Atari-spel leuk om te spelen, maar de film is een onversneden uitputtingsslag, die de kijker naar adem doet snakken. Herr Boll, mag het een onsje minder, bitte?!

Van de hand van Uwe Boll zijn nog twee computerspel-verfilmingen in aantocht: BLOODRAYNE en FAR CRY. Zet u schrap.

Di: DFW Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #68, winter 2005/2006.

© Enrique J. Rebel
27 december 2005
 • Titel
  Alone in the Dark
 • Lengte
  96 minuten
 • Regie
  Uwe Boll
 • Scenario
  Elan Mastai, Michael Roesch, Peter Scheerer
 • Cast
  Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff
 • Taal
  English
 • Land
  Canada, Germany, United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.