RECENSIE
VHS

Ghoul School(1990)

VHS| Het is een droevig feit dat slechte films makkelijker te maken zijn dan goeie. Gelukkig is er een of ander marktmechanisme dat voorkomt dat er van het allerslechtste soort films het meest worden gemaakt, maar aan de producenten ervan zal het niet liggen.

Vorige maand liet ik mijn licht schijnen over enkele titels die door het Britse Midnite Movies-label op de Nederlandse markt worden gedumpt. Inmiddels bracht deze distributeur een viertal nieuwe films uit en dit lijkt nog maar het begin van zijn bad taste-offensief. Een prettige verrassing was dat twee titels géén backwater U.S.A.-horror betroffen, maar low-budget Hong Kong-actie. RETURN ENGAGEMENT en KILLERS ROMANCE zijn beide vehikels voor Simon Yam, HK-ster van tweede garnituur. Het is standaard heroic bloodshed-materiaal, maar met name de volledig in Engeland gefilmde KILLERS ROMANCE bevat uitstekende vechtscènes van hoog wow!-gehalte.

Maar laat ik het hebben over de titels die in deze rubriek thuis horen: SKINNED ALIVE en GHOUL SCHOOL. Deze David DeCoteau /J.R. Bookwalter-produkties zijn nauw verwant aan OZONE en THE ABOMINATION (zie SN #8). Ook hier is weer enthousiast non-talent aan het werk, gesubsidieerd door die vreemde mecenas van de pulp, Fred Olen Ray. Het spreekt voor zich dat beide films rip-offs zijn van succesnummers uit het genre. SKINNED ALIVE doet THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE na, compleet met een busje vol psychopaten. GHOUL SCHOOL lijkt een kruising te willen zijn tussen RETURN OF THE LIVING DEAD en DEMONI. Ik zeg het nog een keer: eindeloze establishing shots van druilerige landschappen, moppentap-estafettes en doe-het-zelf hardrock zijn de onontkoombare symptomen van extreem saaie films.Dit soort non-actie is natuurlijk maar vulling, bedoeld om de vele splatter-scènes tot speelfilmlengte op te rekken, maar de special effects lijken het resultaat van een mislukt uurtje kleien en wat blijft er dan nog over? Ik geef het niet graag toe maar soms is er niks te beleven… in the gutbucket.

Copyright Gorehound. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #9, oktober 1993.

© Gorehound
1 oktober 1993
 • Titel
  Ghoul School
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Timothy O'Rawe
 • Scenario
  Timothy O'Rawe
 • Cast
  Joe Franklin, William Friedman, Scott Gordon, Paul Venier
 • Taal
  English
 • Land
  USA
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.