RECENSIE
VHS

The Gathering(2002)

Op het Engelse platteland wordt een ondergrondse kerk ontdekt, gebouwd in de eerste eeuw na Christus door Jozef van Arimathea, die natuurlijk persoonlijk bij de kruisiging aanwezig was. De archeoloog Kirkman (Dillane) staat voor een raadsel, want waarom werd de kerk rond de tijd van de pest met opzet begraven?

Terwijl hij zich over het mysterie buigt, rijdt zijn echtgenote het Amerikaanse meisje Cassie (Ricci) aan. Ze heeft geen ernstige verwondingen, maar kan zich niet herinneren waar ze vandaan komt en wat ze in het Engelse dorpje komt doen. Natuurlijk hebben de twee mysteries iets met elkaar te maken, maar op welke manier, dat weet scenarioschrijver Horowitz heel lang verborgen te houden. Ondermeer door nóg meer vragen op te roepen. Want waarom wordt Cassie, die inmiddels onderdak heeft gekregen bij de Kirkmans, in het dorp gevolgd en bespied door zonderlinge figuren? Waarom heeft zij, net als het zoontje van de Kirkmans, last van nachtmerries en visoenen? En wat heeft een groepje pedofielen uit het dorp met de zaak te maken?

Zo houdt het sfeervolle THE GATHERING de kijker lekker bezig met raadsels en zo af en toe een goed rilmoment of een echo uit films als THE WICKER MAN en EYE OF THE DEVIL, waarin eveneens een godsdienstig geheim en een gesloten plattelandsgemeenschap centraal staan. Tijd om over de onwaarschijnlijkheden na te denken krijg je amper: binnen krap tachtig minuten vallen de puzzelstukjes netjes op hun plaats.

Copyright Agnes Tourvel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #65, winter 2004/2005.

© The Gathering
1 december 2004
 • Titel
  The Gathering
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  Brian Gilbert
 • Scenario
  Anthony Horowitz
 • Cast
  Christina Ricci, Ioan Gruffudd, Stephen Dillane
 • Taal
  English
 • Land
  United Kingdom
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.