RECENSIE

Evil Eye(2020)

AMAZON PRIME | EVIL EYE is de vierde film uit de reeks Welcome to the Blumhouse, een reeks opzichzelfstaande, duistere films rond de thema’s familie en liefde.

EVIL EYE gaat over Pallavi, een jonge Indiase vrouw die in de Verenigde Staten is blijven wonen en werken terwijl haar ouders zijn teruggekeerd naar India. Usha, Pallavi’s moeder, is bijgelovig en bang dat als haar dochter niet trouwt voor haar 29e verjaardag ze nooit zal trouwen. Omdat in India uithuwelijken nog steeds gangbaar is, is Usha wanhopig op zoek naar een man, terwijl Pallavi daar helemaal niet op zit te wachten. Dat niet alleen, haar moeder lijkt een verleden te hebben dat ze voor haar dochter verbergt en wat haar overdreven zorgzaamheid zou kunnen verklaren. Wanneer Pallavi zelf de liefde van haar leven ontmoet, beginnen bij Usha de alarmbellen te rinkelen. Maakt ze zich onterecht ongerust? Of loopt Pallavi daadwerkelijk gevaar?

De eerste langspeelfilm van de gebroeders Rajeev en Elan Dassani heeft een boeiende opzet en bevat veel interessante elementen. Zo wordt de traditie van het uithuwelijken onder de loep genomen, alsmede het in India wijdverspreide bijgeloof. Daartegenover staat de relatie van Pallavi met moeder Usha. Er is niet alleen sprake van een fysieke afstand, maar ook een emotionele. Pallavi wil maar niet geloven in haar moeders bijgeloof en weigert uitgehuwelijkt te worden. Dit zorgt voor een interessante spanning wanneer ze verliefd wordt op een man die Usha wel erg veel doet denken aan iemand uit haar verleden.

Deze spanning vormt de basis van de film en wordt over anderhalf uur uitgebouwd. Jammer is alleen dat door de vele aandacht die geschonken wordt aan Usha’s standpunt en de flashbacks die haar verleden tonen al snel te voorspellen is hoe de film tot z’n conclusie zal komen. Een conclusie die onvermijdelijk is om de bedoelde boodschap over te brengen en de moeder-dochter relatie op een juiste manier af te sluiten, maar de weg ernaar toe doet de climax verslappen.

De film bevat meer thriller- dan horror elementen en neigt ernaar af en toe een familie-drama te zijn, al zorgt dit wel voor de nodige diepgang. Helaas slaat de laatste akte de plank mis en verliest EVIL EYE de authenticiteit die het voor even leek te hebben.

Distributie: Amazon Prime Video. Release: 13 oktober 2020. Copyright: Jasper Loos. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 14 oktober 2020.

© Jasper Loos
14 oktober 2020
 • Titel
  Evil Eye
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Elan Dassani, Rajeev Dassani
 • Scenario
  Madhuri Shekar
 • Cast
  Sarita Choudhury, Sunita Mani, Bernard White
 • Taal
  English, Hindi
 • Land
  India, United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.