RECENSIE
VHS

Dollman Vs. Demonic Toys(1993)

Charles Band is de Amerikaanse Loek Brons en in zijn totale uitverkoop stunt hij ditmaal met niet één, maar wel twéé van zijn creaties. En dat alles, beste mensen, voor de prijs van toch maar weer. . één!

Wij van consumentengids Schokkend Nieuws waarschuwen voor deze standwerker. Zijn produkten zijn goedkoop en aantrekkelijk verpakt, maar de kwaliteit is vaak beneden alle peil.

In DOLLMAN VS. DEMONIC TOYS komt de 30 cm lange hard-boiled detective from outer space Brick Bardo (vast Band-lid Thomerson) op het spoor van zowel ‘little Ginger who got shrunk by aliens’ als de politieagente Judith Grey (Scoggins) die, sinds ze over van de duivel bezeten speelgoed raaskalt, van haar funktie ontheven is. Brick, Ginger en Judith vertellen elkaar spannende verhalen die met veel fragmenten uit eerdere Band-films geillustreerd zijn. Brick heeft het over zijn thuisplaneet: ‘My beat was Angel City, the high-tech armpit of Artoros. My job was to nail every intergalactic scumbag I could lay my hands on.’ Ginger, die tegenwoordig in een keukenla woont, is de enige getuige van een close encounter met geile ruimtewezens die vruchtbare vrouwen ontvoeren en tot handbagage verkleinen. En Judith is nog steeds op het spoor van de DEMONIC TOYS die onder aanvoering van een sadistische babypop de Duivel op Aarde willen laten weerkeren.

Het lukt scenarist Hamann maar ternauwernood om de vele verhaalfragmenten aan elkaar te knopen, maar u zult zich tenminste niet vervelen bij het bekijken van deze lappendeken. Hoe zou dat ook kunnen bij een film die, titels incluis, 54 minuten duurt!

Copyright Bart Oosterhoorn. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #13, juni 1994.

© Bart Oosterhoorn
1 juni 1994
 • Titel
  Dollman vs. Demonic Toys
 • Lengte
  64 minuten
 • Regie
  Charles Band
 • Scenario
  Charles Band (story), Craig Hamann
 • Cast
  Tim Thomerson, Tracy Scoggins, Melissa Behr, Phil Fondacaro
 • Taal
  English
 • Land
  USA
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.