RECENSIE

Deep Evil(2004)

DEEP EVIL voert ons mee naar het Vectol Bioresearch Laboratory, ergens diep onder het magnifieke landschap van Fairbanks, Alaska, waar men onderzoek doet naar nieuwe vormen van biologische oorlogsvoering. Uh-oh, denk je bij het woord bioresearch, als dat maar goed gaat.

En nee, het gaat niet goed: een ramp voltrekt zich en het is aan een team van vijf specialisten (Lamas, Grauer, Harrington, Thorburn en Sanderson) om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Wat het team vervolgens in het lab aantreft, tart iedere beschrijving… Dit soort infiltratiefilms, beter bekend als search and destroy movies, is in SN regelmatig aan de orde geweest (zie b.v. CREATURE in SN #63), maar het onderwerp werd zelden zo huiveringwekkend behandeld als in DEEP EVIL. Trekken in vrijwel alle search and destroy movies zware wapens tenslotte aan het langste eind (vandaar de uitdrukking), in DEEP EVIL staat men tegenover een shape shifting intelligentie, die met conventionele middelen niet te bestrijden is. De film werkt deze premisse logisch uit tot een voor de mensheid fatale conclusie. ‘Die, you alien scum!’ roept het team nog (in paniek en per abuis een waterkoeler onder vuur nemend), maar het mag niet meer baten. Ditmaal zijn we verloren… Sfeervol camerawerk van David Pelletier op fraaie locaties in British Columbia, Canada.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #67, p45.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  Deep Evil
 • Lengte
  90 minuten
 • Regie
  Pat Williams
 • Scenario
  Kevin Gendreau, Keith Shaw
 • Cast
  Lorenzo Lamas, Ona Grauer, Adam J. Harrington
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.