RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Bounty Killer(2013)

Men neme een graphic novel, machtige motoren, ordinair geklede vrouwen, een budget dat bijna helemaal opgaat aan special effects, een vleugje Mad Max én natuurlijk Gary Busey. Dan de hamvraag: Will it blend?

Cartoonesk is de stripverfilming BOUNTY KILLER zonder meer. Exploderende hoofden, hitsige hoertjes en schmierende schurken zijn smaakbepalend in dit post-apocalyptische avontuur. Wees dus voorbereid op een net zo flinterdun verhaal als het eerder dit jaar uitgebrachte MACHETE KILLS.

Antiglobalisten hebben ons al vaak genoeg gewaarschuwd: onze volksvertegenwoordigers raken de macht kwijt aan multinationals. Hun winstbejag en machtshonger leidden in BOUNTY KILLER tot de Corporate Wars, waarin de wereld zoals wij die kennen is vernietigd. Uit de smeulende puinhopen is de Council of Nine opgestaan, een nieuwe autoriteit die zint op wraak. Conform de mores van het gehate bedrijfsleven deelt nu ook de Council mooie bonussen uit – maar dan aan degene die witteboordenboeven liquideert, meeneemt en inlevert bij wat zich het beste laat omschrijven als een kruising tussen een statiegeldbalie en een pandjeshuis.

Enter de Bounty Killers; de idolen van de toekomst, die voor poen en faam de rol van wraakgoden op zich nemen. Mary Death (Christian Pitre), haar kekke witte laarsjes voorzien van roterende zilveren sporen, is er zo één. Met een welgemikte round kick maakt ze haar belagers letterlijk een kopje kleiner. Premiejager Drifter (Matthew Marsden) bereist de puinhopen van de toekomst in een soort camper. Op het dak ment zijn gun caddy Jack LeMans (Barak Hardley) een span Harley-Davidsons die als heuse paardenkrachten de kar trekken.

Wanneer Drifter verneemt dat ook op zíjn hoofd een prijs is gezet, reist hij naar de Council om verhaal te halen. Zijn nieuwbakken gun caddy moet tijdens de queeste voor de melige noot zorgen, terwijl voormalig liefje Mary Death haar rol als bounty killer zeer ernstig opvat. De bont uitgedoste Gypsies-bende en enkele spoken uit het verleden jagen Drifter op. En dan duikt ook nog Gary Busey op als bedrijfsconsultant.

Alle ingrediënten voor een vermakelijke actiefilm lijken aanwezig. Maar om een stripverfilming te laten slagen, moet je van goede huize komen – Robert Rodriguez lukte het met SIN CITY. Of Henry Saine net zo talentvol is, valt te betwijfelen. Hij beschikt helaas ook niet over een droomcast. Christian Pitre is verleidelijk en gevaarlijk genoeg voor de rol van Mary Death. Maar gun caddy Barak Hardley herinnert vooral aan de stomvervelende Seth Rogen van ZACK AND MIRI MAKE A PORNO. Matthew Marsden ontbeert met zijn bestoppelde mooiejongensgezicht simpelweg het karakter dat je verwacht van iemand die de Apocalyps heeft overleefd. De pokdaligheid van Danny Trejo (MACHETE) of de ijzige oogopslag van Mel Gibson (MAD MAX) worden hier node gemist.

Dus: Will it blend? Jawel hoor, al doet het product dat uit de mixer komt vooral terugverlangen naar de post-apocalyptische spektakels van weleer.

Di: Splendid Films (NL: december 2013). Copyright Joep van Loon. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 18 december 2013.

© Joep van Loon
17 december 2013
 • Titel
  Bounty Killer
 • Lengte
  92 minuten
 • Regie
  Henry Saine
 • Scenario
  Jason Dodson, Colin Ebeling, Henry Saine
 • Cast
  Matthew Marsden, Kristanna Loken, Christian Pitre
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.