RECENSIE
VHS

American Psycho 2(2002)

Rachel Newman was twaalf jaar toen ze door haar babysitter werd meegenomen naar een afspraakje met Patrick Bateman.

Eenmaal aangekomen in diens appartement werden Rachel en haar oppas door de psychopatische yup vastgebonden en gemarteld. Maar Rachel wist zich los te maken en vermoordde zowel haar belager als haar oppas. De zaak werd nooit opgelost.

Deze bespottelijke proloog is de enige link tussen het ergerlijke AMERICAN PSYCHO 2 (regie: Morgan J. Freeman) en de oorspronkelijke verfilming van Bret Easton Ellis’ roman en als zodanig dus een slap excuus om van een volwassen satire een infantiele horror-franchise te maken. Plaats van handeling is de universiteit waar Rachel jaren later een studie criminologie volgt bij professor Starkman (een pafferige William Shatner). De prof zal aan het einde van het semester uit al zijn studenten een nieuwe assistent kiezen en Rachel gaat over lijken om de uitverkorene te worden. Dit ongeinspireerde gegeven leidt tot een slaapverwekkende reeks bloedeloze moorden, doorsneden met mislukte pogingen tot galgenhumor en het gesnater van actrice Mila Kunis op de voice-over. Er lijkt wel geen einde aan te komen. En dat terwijl de film exclusief credits nog geen tachtig minuten duurt.

Copyright Roel Haanen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #56, september 2002.

© Roel Haanen
1 september 2002
 • Titel
  American Psycho II: All American Girl
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Morgan J. Freeman
 • Scenario
  Alex Sanger (screenplay), Karen Craig (screenplay), Bret Easton Ellis (Characters created by)
 • Cast
  Mila Kunis, William Shatner, Geraint Wyn Davies, Robin Dunne
 • Taal
  English
 • Land
  USA, Canada
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.