RECENSIE
DVD

Altered(2006)

In de uitgestrekte bos- en moerasgebieden van Florida is het sinds enige tijd niet pluis. Daar is een ruimteschip neergedaald met aliens, die maar één ding aan hun afzichtelijke hoofd hebben: wereldheerschappij.

Zij denken dit te bereiken door kleine antennes te implanteren in de darmen van de mens, waardoor deze gevoelig wordt voor hun telepathisch overgedragen commando’s. Drie ondernemende, wraakbeluste vrienden (Henke, Williams, McCarthy-Boyington) trekken er op uit om een alien te vangen en laten op gruwelijke wijze het leven.

Dat is alles wat ALTERED in petto heeft. Onthutst zit men naar deze onzinnige gore movie te kijken vóór men zich realiseert dat Eduardo Sanchez co-regisseur was van THE BLAIR WITCH PROJECT (1999), dat mini-meesterwerkje van suggestieve cinema. Met een vele malen ruimer budget – mede dankzij Florida’s Entertainment Industry Financial Incentive Program – komt Sanchez nu uit de bus met een sickie die niets aan de verbeelding overlaat, gepreoccupeerd als de makers zijn met stomende ingewanden, etterende lichaamsdelen en bizarre aliens.

De film grijpt terug op the­ma’s, die in de late jaren vijftig en vogue waren in de cyclus red scare movies, maar verregaand onsmakelijke effecten verhinderen dat het in enigerlei zin een nostalgisch weerzien wordt. De hoop dat één der makers van BLAIR WITCH ons nog eens met iets bijzonders zal verrassen in dit door conventies en imitaties gedicteerde (geteisterde?) genre, gaat in rook op. Opgenomen in de Universal Studios, Florida. Het werkje is opgedragen aan Neal L. Fredericks, de cameraman van BLAIR WITCH, die in 2004 op 35-jarige leeftijd overleed.

Di: RCV. Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #74, zomer 2007.

© Erique J. Rebel
1 juni 2007
 • Titel
  Altered
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Eduardo Sánchez
 • Scenario
  Jamie Nash, Eduardo Sánchez
 • Cast
  Adam Kaufman, Catherine Mangan, Brad William Henke
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-FiMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.