RECENSIE
DVD

The Unborn(2003)

De poster van deze Thaise horrorfilm werd door een aantal grappenmakers gestript van alle credits en vervolgens op het internet verspreid als zijnde een authentieke geestenfoto. Best griezelig, zolang je bereid bent erin mee te gaan en je niet weet hoe de vork in de steel zit. En dat geldt eigenlijk ook voor de film zelf.

THE UNBORN is namelijk een raadselachtig spookverhaal dat flink aan kracht begin in te boeten naarmate het mysterie verder wordt ontrafeld. Bij een ruzie om drugs wordt Por bijna verdronken door haar sadistische dealer. Meer dood dan levend wordt ze gered door een visser die haar naar het ziekenhuis brengt. Eenmaal bij bewustzijn, krijgt ze al snel last van angstaanjagende hallucinaties en verschijnen er geesten in haar omgeving. Vooral in de buurt van water zijn deze griezelige bezoekjes onvermijdelijk. Wanneer Por zwanger blijkt, nemen de hallucinaties alleen maar toe. De geest van een hoogzwangere vrouw (zoals gebruikelijk in het genre voorzien van lang zwart sluik haar) lijkt het op haar baby te hebben voorzien. De artsen wijten de hallucinaties aan Pors drugsgebruik, maar al snel bekruipt haar het gevoel dat uitgerekend deze artsen meer weten van de geestverschijningen.

THE UNBORN combineert elementen uit films als DARK WATER, THE RING en met name THE EYE 2. Helaas kent de film te weinig oorspronkelijke ideeën om het predikaat onderhoudend te ontstijgen. Naar verluidt gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, wat weliswaar bizar, maar gezien het relatief aardse einde niet helemaal ondenkbaar is.

Copyright Eric van der Woude. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #70, zomer 2006.

© Eric van der Woude
1 juni 2006
 • Titel
  The Unborn
 • Lengte
  108 minuten
 • Regie
  Bhandit Thongdee
 • Scenario
  Bhandit Thongdee
 • Cast
  Inthira Charoenpura, Prangthong Changdham, Karunpon Thieansuwan
 • Taal
  Thai
 • Land
  Thailand
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.