RECENSIE

The Thompsons(2012)

Voor de liefhebber bevat THE THOMPSONS van het Amerikaanse regisseursduo The Butcher Brothers een aardige hoeveelheid bloed en seks, hoewel het nooit zo excessief wordt als het pseudoniem van de regisseurs voorspelt. Waar de film verrassend genoeg in uitblinkt,  is de dramatische kant van de vampiermythe.

The Butcher Brothers scoorden in 2006 een bescheiden succes met de tegendraadse vampierfilm THE HAMILTONS. Dit is het op zichzelf staande vervolg. Zij die het eerste deel niet gezien hebben, worden door een voice-over bijgepraat over de gebeurtenissen tot nu toe, waarna THE THOMPSONS aan een geheel ander verhaal begint.

In THE HAMILTONS probeerde de titulaire vampierfamilie tevergeefs te integreren in de Amerikaanse suburbs. In THE THOMPSONS zijn de bloedzuigers onder een nieuwe naam naar Europa getrokken. Tweeling Wendell en Darlene vermaakt zich in Parijs met typische vampierbezigheden: het verleiden en leegslurpen van vrouwelijk schoon. Ondertussen gaat Francis, de gevoelige jongen van het stel, op zoek naar soortgenoten op het Engelse platteland. Zo komt hij in contact met de Stuarts, een mysterieuze vampierclan die het helaas niet zo heeft op vreemdelingen.

De Thompsons worden neergezet als een sympathiek disfunctioneel gezin, waarin ondanks alle conflicten de familieband ijzersterk blijft. Francis worstelt met zijn bloeddorstige aard, en beschouwt zijn vampirisme als een ziekte. Zijn familieleden hebben minder morele problemen met de mensenjacht. Je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen: het zijn nu eenmaal roofdieren, die moeten doden om te leven. Mensen eten varkensvlees, vampiers drinken mensenbloed. Niets aan te doen.

Meer dan op de effecten ligt de focus in THE THOMPSONS op de personages, waardoor de film zijn soortgenoten in de wereld der B-horror ontstijgt. Meester-regisseurs zijn de slagerbroertjes niet, maar wie behoefte heeft aan een onderhoudend vampiertussendoortje kan zich aan THE THOMPSONS moeilijk een buil vallen.

Di: Bridge. Op dvd, blu-ray en vod vanaf 21 augustus. Copyright Julius Koetsier. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende.  Gepubliceerd op 12 september 2012.

© Julius Koetsier
10 september 2012
 • Titel
  The Thompsons
 • Lengte
  82 minuten
 • Regie
  Mitchell Altieri, Phil Flores
 • Scenario
  Mitchell Altieri, Phil Flores, Adam Weis
 • Cast
  Cory Knauf, Samuel Child, Mackenzie Firgens
 • Taal
  English
 • Land
  United States, United Kingdom
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.