RECENSIE

Sexy Killer(1997)

Zie ginds komt de droomstoot uit Spanje weer aan, ze heeft goed gereedschap voor een moordend bestaan. Hoe huppelen haar staartjes al heen en al weer, daar valt elke kerel in partjes bij neer.

Dat is in een oud-Hollandsche notendop de samenvatting van SEXY KILLER (spreek uit: seksie kieler), een komedie die men in Spanje de kwalificatie friki meegeeft. Dat is modern Spaans voor freaky. De friki-komedie werd op de kaart gezet met het door Pedro Almodóvar geproduceerde ACCIÓN MUTANTE (1993) van Álex de la Iglesia. Dat was lachen! Sindsdien tapt menigeen er uit het friki-vaatje en hengelen de minder getalenteerden daarbij opzichtig naar de Heilige Graal van de instant-cultfilm.

Zo ook Miguel Martí, die in vormgeving, toonzetting, moordpartijen en muziek alles uit de friki-kast trekt om te benadrukken dat het met hem altijd en overal Lachen, Gieren en Brullen is. De aanpak is de Andalusische actrice Macarena (Hé, Macarena!) Gómez op het Barbie-lijfje geschreven, maar haar enthousiasme kan een gebrek aan motivatie, plot en geslaagde grappen niet maskeren. En wat krijgen we nou: je heldin Barbara noemen, keihard het hersenverwekende liedje I’m a Barbiegirl draaien, maar niet de moed hebben om met de echte Barbie en Ken aan de haal te gaan? Dat is juridisch gezien misschien verstandig, maar zeker niet friki.   

Copyright Bart van der Put. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #88, winter 2010.

© Bart van der Put
1 december 2010
 • Titel
  Sexy Killer
 • Lengte
  153 minuten
 • Regie
  Mario Bianchi
 • Scenario
  Mario Bianchi
 • Cast
  Sarah Young, Christoph Clark, Stefania Sartori, Jean-Yves Le Castel
 • Taal
  Italian
 • Land
  Italy
 • Trailer
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.