RECENSIE

Screamers: The Hunting(2009)

Een opportunistische commandant, een uit cheeseburgers opgetrokken fatty, een labiele melkmuil en een bloed-mooie macha: het lijstje karakters aan boord van het ruimteschip Medusa herbergt alle clichés die je kan verwachten van een direct-to-dvd sequel van SCREAMERS (1995).

Het zootje ongeregeld moet een SOS-signaal onderzoeken dat van Sirius 6B naar de aarde verzonden werd. Twee moeilijkheden. Eén: op de planeet razen nog steeds screamers rond, uit de kluiten gewassen robotmormels met netjes gepoetste, vlijmscherpe tanden. Twee: de reddingsoperatie moet binnen een week afgerond worden, want Sirius 6B staat op het punt vernietigd te worden door een dodelijke meteorietenregen. ‘Sounds like a suicide mission,’ zo orakelt een van de bemanningsleden. Bingo! Van de meteorieten merken we in de film overigens niet veel; de dreiging gaat uit van de tot hybride machines geëvolueerde schreeuwlelijkerds die gretig de tanden zetten in hun doorgaans slome en domme slachtoffers. Onder hen ook genrefavoriet Lance Henriksen in een cameo als originele ontwerper van de dodelijke kunstgebitten. Het lijkt helaas wel of de screamers ook hun snoeischaren hebben gezet in het voorspelbare scenario [van de hand de co-scenarist van de eerste SCREAMERS, Miguel Tejada-Flores  – red.]. De trefzekere effecten, ouderwets leuke actie en campy dialogen schroeven het guilty pleasure-gehalte gelukkig weer omhoog.

Copyright Hans Dewijngaert. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #82 zomer 2009.

© Hans Dewijngaert
10 juni 2009
 • Titel
  Screamers: The Hunting
 • Lengte
  95 minuten
 • Regie
  Sheldon Wilson
 • Scenario
  Philip K. Dick (inspired by the short story "Second Variety" by), Tom Berry (story), Miguel Tejada-Flores (screenplay), Miguel Tejada-Flores (story)
 • Cast
  Gina Holden, Jana Pallaske, Lance Henriksen, Greg Bryk
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
 • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-FiMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.