RECENSIE

Rise: Blood Hunter(2007)

Sadie Blake (Lucy Liu), journaliste voor het roddelblad L.A. Weekly, komt via een website op het spoor van een sinistere sekte die  jonge mensen lokt met mooie verhalen en de belofte van wilde feesten. Het blijkt een vampiersekte, die de toegestroomde feestbeesten als maaltijd gebruikt en afslacht.

Juist als Sadie de zaak aan het licht wil brengen, wordt zij door de sekte ontvoerd en schijnbaar gedood. Echter, in het mortuarium komt Sadie weer tot leven en beseft nu zelf een door bloedlust gedreven vampier te zijn. Vanaf dat moment kent zij slecht één doel: het uitroeien van de diverse sekteleden die haar leven hebben verwoest, voordat zij definitief aan haar eigen vampiristische behoeften en driften ten prooi valt.

RISE: BLOOD HUNTER  is een redelijk boeiend noodlotsdrama en een aardige variant op het vampierthema, speciaal voor Lucy Liu geschreven door Gutierrez (GOTHIKA) en geproduceerd door Rob Tapert, Carsten Lorenz, Joe Drake en Nathan Kahane (het viertal dat ook tekende voor THE GRUDGE 1 en THE GRUDGE 2). Lucy Liu (New York City, 1968) was te zien in diverse vergeetwaardige filmproducties, voor zij doorbrak met een rol in de alleraardigste tv-sitcom Ally McBeal. Memorabel als Alex Munday in CHARLIE’S ANGELS  (2000) en CHARLIE’S ANGELS: FULL THROTTLE (2003) en indrukwekkend als de megalomane, zwaardgevaarlijke O-Ren Ishii in KILL BILL: VOL. 1  (2003). In RISE: BLOOD HUNTER is zij the whole show en maakt van de ondergang en opstanding van Sadie Blake een overtuigend portret, niet in de laatste plaats (en curieus genoeg) door haar grensverleggende minimum aan gelaatsuitdrukkingen, zodat de toeschouwer vrij is om haar emoties naar eigen inzicht te interpreteren al naar gelang hij door het gebodene wordt geboeid.

RISE: BLOOD HUNTER is een harde, snelle en duistere film, meesterlijk gefotografeerd (door John Toll), waarin vampiers niet langer ontwikkelde, adellijke heren zijn (à la dracula, 1931-1958), maar menselijke roofdieren die zich in de onderbuik van de samenleving hebben genesteld en zich tegoed doen aan maatschappelijk uitgerangeerde mislukkelingen en paria’s, een trend die in gang werd gezet door Kathryn Bigelow’s NEAR DARK (1987). In RISE: BLOOD HUNTER houden vampiers zich op in afbraakpanden en sludge metalbars (die er uit zien zoals ze klinken), waar zij aan goedgelovigen de merites van hun eeuwige – maar verdoemde – bestaan verkondigen. En dan zijn er genoeg nihilistische, wanhopige zielen die in dat heilloze evangelie een laatste uitkomst zien en zo de gelederen der vampiers aanvullen en versterken. Het open einde laat ruimte voor een of meer sequels en een eventuele tv-serie. 

Copyright Erique J. Rebel.. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #76, winter 2007/2008.

© Erique J. Rebel
1 november 2007
 • Titel
  Rise: Blood Hunter
 • Lengte
  97 minuten
 • Regie
  Sebastian Gutierrez
 • Scenario
  Sebastian Gutierrez
 • Cast
  Lucy Liu, Michael Chiklis, Carla Gugino
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.