RECENSIE

The Prophecy: Uprising(2005)

In THE PROPHECY (1995; SN #23) toonde Satan Zich zeer ontstemd over besluiten genomen tijdens het Eerste Oecumenische Concilie te Nicea in 325 A.D. en zond zijn luitenant Gabriël (Walken) naar de aarde om de mensheid uit te roeien.

Aartsengel Simon (Stoltz) daalde uit de hemel neer om een en ander te verhinderen. En zo was de kijker er getuige van hoe gezanten uit hemelse en helse contreien elkaar verwoed naar de strot vlogen – religieuze toorn versus duivelse woede in termen van mano a mano. Het conflict werd geanimeerd voortgezet in THE PROPHECY 2 (1998; SN #38), terwijl THE PROPHECY 3 THE ASCENT (2000; SN #48) allerhande variabelen en gewijzigde ‘spelregels’ aanbracht om de franchise overeind te houden. Nu, vier jaar later, pikt Dimension Films/Miramax Int’l de plot weer op MET THE PROPHECY: UPRISING (ook bekend als THE PROPHECY 4 UPRISING). Ditmaal is er sprake van een eeuwenoude bijbel, de Lexicon der Profeten, die zichzelf schrijft (!) en de naam van de Antichrist dreigt te onthullen, op welk moment de wereld ten onder zal gaan. Een politieman (Pertwee) en een bibliothecaresse (Wuhrer) spannen samen om de Lexicon uit handen te houden van een Interpol-agent (Light), in werkelijkheid Belial, Satans afgezant. Dat alles in de straten van Boekarest, Roemenië, waar dit avontuur en de sequel FORSAKEN op locatie werden gefilmd.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #69, p51.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
 • Titel
  The Prophecy: Uprising
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Joel Soisson
 • Scenario
  Gregory Widen (characters), John Sullivan (story), Joel Soisson (teleplay)
 • Cast
  John Light, Sean Pertwee, Dan Chiriac, Boris Petroff
 • Taal
  English, Romanian, Latin, Greek
 • Land
  Romania, USA
Meer FantasyMeer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.