RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Nothing Left to Fear(2013)

NOTHING LEFT TO FEAR is de eerste film van Slasher Films, het productiebedrijf van Guns N’ Roses-gitarist Slash. En dat is ook meteen het enige unieke aan deze film.

Dan (James Tupper) verhuist met zijn gezin van de drukke stad naar het kleine plaatsje Stull in Kansas, om er de nieuwe pastoor te worden. Maar, zo ontdekt het gezin, het is niet allemaal pluis in dat vreedzame plattelandsdorpje. Eén van de dochters krijgt verontrustende nachtmerries. De andere dochter verslikt zich in een taart.

Tot zover de spannende momenten uit het eerste uur van NOTHING LEFT TO FEAR, een film die het beste omschreven kan worden als TWILIGHT met een heel klein vleugje THE CONJURING. De film focust namelijk veel liever op de verboden liefde tussen de oudste dochter Rebecca en de knappe boerenknul Noah, die met zijn monotone stem de boel nóg saaier maakt.

Het is onduidelijk waarom regisseur Anthony Leonardi III meer dan een uur de tijd neemt om de boel op te bouwen. Het verhaal van een typisch Amerikaans gezin dat in een plattelandsdorpje ontdekt dat er iets mis is, hangt van de horrorclichés aan elkaar. Ook voor de introductie van de personages hoef je geen uur uit te trekken, het blijven charismaloze bordkartonnen figuren. Zelfs Clancy Brown, in een bijrol als pastoor Kingsman, kan niet voorkomen dat je gedachten afdwalen, bijvoorbeeld naar zijn rol in PET SEMATARY II.

In het laatste half uur worden de kijkers die nog wakker zijn, beloond met iets meer sensatie. Met de nadruk op ‘iets’. Er wordt een bezeten meisje van stal gehaald. De makers doen hun best om ook in de climax alle horrorclichés netjes af te vinken, en dus beweegt het meisje zich voort als Sadako (of Kayako, om het even) en verschijnt overal. Dat wil zeggen: tenzij de hoofdpersonages even wat tijd nodig hebben om ruzie te maken, dan wacht ze netjes haar beurt af. Het bezeten meisje wordt verder voortdurend vergezeld door een zwarte CGI schimmel. Ook niet bepaald dreigend is het feit dat ze zich met een slakkengang voortbeweegt. De zombies uit de films van George A. Romero zouden maar wat graag een hardloopwedstrijdje met haar aangaan.

Elke plank wordt hier hard misgeslagen. Slecht gebruik van CGI, een totaal gebrek aan sfeer en logica en geen enkel schrikmoment dat werkt. Dat laatste heeft overigens ook met de muziek te maken. Vrijwel alle scènes zijn dichtgesmeerd met muziek, zodat zelfs die paar effectieve momenten alsnog hun kracht verliezen. Het eindresultaat is saai, lelijk en alles behalve eng. Wat dat betreft is de titel NOTHING LEFT TO FEAR eigenlijk nog best passend.

Di: Splendid Film. Release op dvd: 27 maart 2014. Copyright Jasper ten Hoor. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 8 april 2014.

© Jasper ten Hoor
8 april 2014
 • Titel
  Nothing Left to Fear
 • Lengte
  100 minuten
 • Regie
  Anthony Leonardi III
 • Scenario
  Jonathan W.C. Mills
 • Cast
  Anne Heche, James Tupper, Ethan Peck
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.