RECENSIE
VHS

Homewrecker(2019)

Star Shield is het hooggeavanceerde geleide wapensysteem van computergenie Dr. David Whitson (Benson), dat bij een test in aanwezigheid van Pentagon-officials jammerlijk faalt. Het project wordt geschrapt. Overstuur trekt Whitson zich in een afgelegen bungalow terug, echtgenote Jane (Walsh) en dochtertje Dana (Karr) achterlatend. Uit frustratie en als werktherapie ontwerpt Whitson een nieuw programma, dat hij Lucy doopt.

Lucy regelt al spoedig zijn leven in alle opzichten en ontwikkelt een verregaand ongezonde jaloezie als Jane en Dana weer op het toneel verschijnen.

Fred Walton, die in 1979 debuteerde met de messcherpe thriller WHEN A STRANGER CALLS (binnenkort gevolgd door WHEN A STRANGER CALLS BACK), heeft geen kans gezien de genreliefhebber aan zich te binden met werk als de abominabele APRIL FOOL’S DAY (1986) en THE ROSARY MURDERS (1987) en is enigszins in het vergeetboek geraakt. Aan die situatie zal de zeer softe tv-film HOMEWRECKER niets veranderen: films als 2001: A SPACE ODYSSEY, SILENT RUNNING, DEMON SEED, DE LIFT, 2010 en HARDWARE (en talloze varianten en rip-offs) hebben voor- en nadelen van artificiële intelligentie in al hun facetten dusdanig belicht, dat de door HOMEWRECKER bewandelde paden de toeschouwer deprimerend bekend voorkomen.

Wanneer Whitson tenslotte in een veldslag met zijn Lucy raakt verwikkeld, zou men het gadget-geobsedeerde computergenie het liefst met enige wrevel willen toeroepen: ‘Trek toch de stekker uit het stopcontact, grote sukkel!’ en dat is niet de publieksreactie waarvan een thriller ’t moet hebben.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #8, augustus 1993.

© Erique J. Rebel
1 augustus 1993
 • Titel
  Homewrecker
 • Lengte
  76 minuten
 • Regie
  Zach Gayne
 • Scenario
  Precious Chong, Alexandra Essoe, Zach Gayne
 • Cast
  Precious Chong, Alexandra Essoe, Tony Matthews
 • Taal
  English
 • Land
  Canada
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.