RECENSIE

The Hidden II(1993)

Werd de evil alien in de gedaante van presidentskandidaat senator Holt vernietigd in een orkaan van snelvuurpatronen (zie THE HIDDEN, 1987)? Nee, de evil alien ontsnapt aan Holt’s doorzeefde lichaam, laat zich door een hondje opeten en weet zich zo in veiligheid te brengen. Een benevolent alien, MacLachlan geheten (Sbarge), daalt op aarde neer om met assistentie van Juliet Beck (Hodge), dochter van LAPD detective Thomas Beck (Michael Nouri in THE HIDDEN), de evil alien op te sporen en te liquideren.

Deze vermaakt zich in het door drugs, sex en geweld ondermijnde Los Angeles inmiddels opperbest en piekert er niet over zich door MacLachlan in de luren te laten leggen. THE HIDDEN II is eerder een inspiratieloze reworking dan een sequel van Jack Sholder’s THE HIDDEN, mist de extra’s die het origineel voor de toeschouwers in petto had (o.m. de niet weinig cynische kijk op Amerika’s dolgedraaide consumer’s society) en bepaalt zich tot veelvuldige schietpartijen in anonieme, onderbelichte locaties. Ook wordt terstond duidelijk hoeveel Sholder’s THE HIDDEN te danken had aan Kyle MacLachlan’s ambivalente, androgyne portret van de benevolent alien. Nu deze merkwaardige acteur niet meer in de plot voorkomt (alleen zijn naam is meegegeven aan Sbarge’s benevolent alien Ðeen vondst zonder betekenis), zinken de ontwikkelingen vrijwel direct in onbeduidenheid weg. De beste momenten van dit vervolg bestaan uit een herhaling van het laatste kwartier van THE HIDDEN (de apocalyptische shoot out). Dat een sequel z’n enige ogenblik van glorie ontleent aan het prototype geeft waarlijk te denken.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #11, p8.

27 april 2011
 • Titel
  The Hidden II
 • Lengte
  93 minuten
 • Regie
  Seth Pinsker
 • Scenario
  Jim Kouf, Seth Pinsker
 • Cast
  Raphael Sbarge, Kate Hodge, Jovin Montanaro
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.