RECENSIE

Girl Slaves of Morgana Le Fay(1971)

Getrakteerd worden op citaten uit Les Fleurs du Mal van Charles Baudelaire en ondertussen de schoonheid van Franse kastelen bewonderen. Daar kun je geen nee tegen zeggen. Zeker niet als je daarbij een vleugje gothic horror en de nodige hapjes girls only tuttelporno tot je kunt nemen. In het onlangs door De Filmfreak op dvd uitgebrachte GIRL SLAVES OF MORGANA LE FAY (MORGANE ET SES NYMPHES, 1971) word je in alle voornoemde opzichten op je wenken bediend.

De scheiding der seksen in deze veertig jaar oude cultklassieker van de Franse regisseur Bruno Gantillon mag nog altijd wonderbaarlijk worden genoemd. De twee verdwaalde stadse studentes Françoise en Anna (Michèle Perello, Mireille Saunin) belanden ’s avonds laat in een met ongure, mannelijke plattelanders gevuld dorpscafé dat niet geheel toevallig (Gantillon kende zijn klassiekers) herinneringen oproept aan een etablissement uit Murnau’s NOSFERATU (1922). Tegen iedere verwachting in verlaten de meisjes het café ongeschonden en is de enige man die in de rest van de film nog opduikt de tot zijn eigen frustratie tamelijk ongevaarlijke, gebochelde dwerg Gurth (Alfred Baillou). Het betekent overigens niet dat de dames uit de zorgen zijn. Ze komen namelijk terecht in het kasteel van de feeërieke heks Morgana (Dominique Delpierre), die ze voor de volgende keuze stelt: als seksslavin eeuwig jong en mooi blijven of oud en lelijk worden en wegrotten in een kerker…

Je kunt het een dilemma noemen. Vooral voor vrouwelijke personages in een door een man gemaakte film. Gantillon begon zijn carrière als cameraman bij het op hippe vrouwen gerichte Franse televisiemagazine Dim Dam Dom (1965-1970) en had met het perspectief van de onzichtbare, maar o zo aanwezige mannelijke kijker dus wel enige ervaring. Hoe dan ook, de actrices die elkaar on screen geen haar krenken (integendeel zelfs), zijn inderdaad fraai en met zijn locaties en decors maakt GIRL SLAVES ondanks de bescheiden financiële middelen nog altijd indruk. Noem het dus maar wansmaak op zijn Frans: je kunt er evengoed je vingers bij aflikken.

Di: De Filmfreak

Copyright Paul RĂĽbsaam. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 28 juni 2011.

© Paul RĂĽbsaam
28 juni 2011
 • Titel
  Girl Slaves of Morgana Le Fay
 • Lengte
  86 minuten
 • Regie
  Bruno Gantillon
 • Scenario
  Jacques Chaumelle, Bruno Gantillon
 • Cast
  Dominique Delpierre, Alfred Baillou, Mireille Saunin
 • Taal
  French
 • Land
  France
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nĂłg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.