RECENSIE
VOD

Follow Me(2020)

Een populaire vlogger die tot het uiterste gaat om meer volgers te krijgen gaat met zijn vrienden naar Moskou voor een speciale escape room. Al snel vervaagt de grens tussen spel en realiteit en is het maar de vraag of er wel een escape is.

Regisseur Will Wernick is geen onbekende als het gaat om horrorfilms waarin escape rooms een rol spelen. Eerder regisseerde hij ESCAPE ROOM (2017). Ondanks die populariteit liet deze voorganger qua kwaliteit veel te wensen over. In FOLLOW ME gooit Wernick het over een iets wat andere boeg.

Een vriendengroep vertrekt naar Moskou om daar een exclusieve escape room te bezoeken. Dit allemaal ter ere van één van de vrienden: populaire vlogger Cole (Keegan Allen) die tijdens de reis van plan is om alles vast te leggen.

Voordat het vijftal zich aan de escape room waagt, hangen ze eerst de toerist uit. Al tijdens deze tripjes wordt het ze duidelijk dat er iets niet helemaal klopt. Een aanvaring met een stel agressieve Russen in een luxe club bevestigt dit nog eens. Aangespoord door Cole besluiten ze desondanks naar de escape room te gaan. Eenmaal daar is niets meer wat het lijkt. De in eerste instantie doodgewone escape room verandert steeds meer in een martelhuis.

Het plot van FOLLOW ME is verre van origineel. Escape rooms zijn de afgelopen jaren vaker het toneel geweest voor sadistische martelingen zoals we die kennen uit moderne klassiekers als de SAW-reeks en de HOSTEL-trilogie. Maar dit betekent niet meteen dat de film niks is. Een interessant subplot of een spannende plottwist kan de boel flink opleuken. Helaas is dat bij FOLLOW ME niet het geval.

De film is alsnog vermakelijk. Het plot is boeiend. Er zijn tal van aanwijzingen die laten blijken dat niets is wat het lijkt en ondanks de voorspelbaarheid wil je weten wat er aan de hand is. Het acteerwerk is prima, maar de personages komen daarentegen nooit echt van de grond. Ze zijn erg vlak en bovendien onsympathiek. Dat maakt het lastig om met ze mee te leven. Het onderliggende thema geeft de film wel wat gelaagdheid. In het echte leven zijn er genoeg vloggers die net als hoofdpersoon Cole tot het uiterste gaan voor wat bekendheid. De vraag ‘hoe ver wil je gaan’ vormt de rode draad in de film.

Er zijn spannende momenten zoals wanneer Cole zijn vriendin probeert te bevrijden uit een watertank. De scene zit goed in elkaar, er is een goede opbouw en dat draagt bij aan het verhaal. Helaas zijn deze momenten schaars.

Alsnog is FOLLOW ME de moeite waard om te kijken. De twist op het einde mag dan voorspelbaar zijn, de vragen die het oproept zijn interessant. Wernick ontsnapt ternauwernood aan een onvoldoende.

Distributie: Dutch FilmWorks. Release NL/B: 18 februari 2021. Copyright: Stefanie Van Wijk. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 18 februari 2021.

 

© Stefanie van Wijk
18 februari 2021
 • Titel
  Follow Me
 • Lengte
  91 minuten
 • Regie
  Will Wernick
 • Scenario
  Will Wernick
 • Cast
  Keegan Allen, Holland Roden, Denzel Whitaker
 • Taal
  English, Russian
 • Land
  United States
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.