RECENSIE
DVD

Demon Hole(2017)

Een horrorfilm met fracking als vertrekpunt. Helaas gaat DEMON HOLE niet verder de diepte in.

DEMON HOLE heeft een veelbelovende synopsis: een fracking-bedrijf probeert in de Verenigde Staten gas te winnen op Indiaans grondgebied. In hun hebzucht boren ze te diep en laten zo een demon vrij. In mijn gedachten zag ik deze demon al als een Captain Planet de strijd aangaan met akelige multinationals en politici die deze planeet in rap tempo de vernieling in helpen, leidend tot een scherpe kritiek op het Trump-beleid. De demon wordt zelfs vernoemd naar de bijbelse afgod Molok; dezelfde Molok die door Allen Ginsberg als metafoor voor het Noord-Amerikaanse kapitalisme wordt gebruikt in zijn bekende gedicht Howl: “Moloch whose love is endless oil and stone! Moloch whose soul is electricity and banks!”

Helaas; een kritische en politiek relevante film is het niet geworden. Molok staat ook bekend om de kinderen die aan hem worden geofferd en met deze waarschuwing vangt de film aan: “You shall not sacrifice any of your children to offer them to Molok”. Molok haalt zijn plezier in DEMON HOLE dan ook uit het terroriseren van een groepje vervelend stereotype tieners dat de bossen intrekt. Het rebelse dakloze meisje onder hen is de uitverkoren heldin. Als taakstraf dienen de tieners het bos van het fracking-bedrijf op te ruimen, maar binnen de kortst mogelijke tijd raken ze verdwaald. De voorspelbare plot brengt hen naar een ‘cabin in the woods’, waar ze de nacht moeten doorbrengen. De immense zak met wiet die ze daar aantreffen leidt tot de nodige stoner-humor, want het lijkt alsof de groene toverplant hun magische krachten geeft. Gedachten lezen, onzichtbaarheid, en een nerd die plotseling geen nerd meer is. Het is echter Molok die meester van illusies blijkt te zijn en hen krachten belooft als ze zich aan hem offeren.

Social media-ster Samhain speelt de demon, wiens make-up doet denken aan ieders favoriete horror-clown Pennywise. Is Samhain net zo eng als Tim Curry of Bill Skarsgård? Eerlijk gezegd zien we hem bijna niet. Het merendeel van de film staat hij achter een boom te schuilen. De groep tieners komt natuurlijk bloederig aan hun einde, maar Molok zelf is er in de meeste gevallen nauwelijks bij betrokken. Hoewel de spanning er wel is, is het vrij onduidelijk wat Molok nu eigenlijk wil bereiken. Het fracken lijkt erbij gehaald te zijn om mee te liften op politieke tumult. In DEMON HOLE is het vooral een excuus om weer een nieuwe demon de bossen in te sturen. Gemiste kans!

Distributeur: Just Entertainment. Release NL, BE: 12 december 2017. Copyright: Sebastiaan Luiten. Overname uitsluitend na goedkeuring van rechthebbende. Gepubliceerd op 19 december 2017.

© Sebastiaan Luiten
19 december 2017
 • Titel
  Demon Hole
 • Lengte
  81 minuten
 • Regie
  Josh Crook
 • Scenario
  Josh Crook
 • Cast
  Samantha Scaffidi, Samhain, Paris Campbell
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.