RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Dead in Tombstone(2013)

Roel Reiné is er maar druk mee, de regisseur springt van project naar project. In dat opzicht past hij goed bij Danny Trejo, de acteur die al helemaal nooit stil lijkt te zitten. Na hun samenwerking in DEATH RACE 2 en 3 sloegen de heren de handen ineen voor DEAD IN TOMBSTONE.

De regisseur uit Eindhoven staat niet echt bekend om zijn hoogstaande films, maar weet duidelijk wel van aanpakken. De afgelopen jaren is zijn filmografie aangevuld met direct-to-video sequels als THE MARINE 2, SCORPION KING 3: BATTLE FOR REDEMPTION en DEATH RACE 2 en DEATH RACE: INFERNO. DEAD IN TOMBSTONE is voor de verandering eens geen vervolg op een bestaande franchise.

Danny Trejo speelt het personage dat hij altijd speelt; een ruige bad-ass met een liefde voor wapens en een hart van goud. Hij kruipt ditmaal in de pokdalige huid van bendeleider Guerrero die wordt verraden en doodgeschoten. In de hel komt hij oog in oog te staan met het door plastische chirurgie verpeste gezicht van de duivel – Mickey Rourke – die met hem een pact sluit. Guerrero krijgt één dag de tijd om terug te keren naar het leven en wraak te nemen op de bendeleden die nu onder leiding staan van Red Cavanaugh (Anthony Michael Hall).

Man sluit pact met de duivel om wraak te nemen – dat klinkt als een vrij eenvoudig gegeven. Zoiets kan enorme voordelen opleveren (niet te veel uitleggen, veel actie) maar in het geval van DEAD IN TOMBSTONE lijkt Reiné vooral moeite te hebben de film op te rekken tot de beoogde negentig minuten. Guerrero doet opvallend lang over een missie die binnen een paar minuten opgelost had kunnen worden. Reiné gooit de film vol met slow motion-sequenties, ook als die helemaal nergens op slaan. Zo doet Trejo er een volle minuut over om een bar binnen te stappen. Zo kom je wel aan anderhalf uur.

DEAD IN TOMBSTONE valt volledig in de categorie ‘wat je ziet is wat je krijgt’. Alle één-dimensionale personages reageren verbaasd wanneer ze Trejo weerzien (‘Jij was toch dood?’), waarna er flink op los geknald wordt en kennelijk niemand raak kan schieten. De oninteressante en veel te lange kogelregens beginnen snel te vervelen. Het is dus vooral aftellen tot Trejo eindelijk tegenover Anthony Michael Hall komt te staan. Helaas: ook de grote finale bevat geen enkele verrassing, op de amusante constatering na, dat de ruige Hall tegenwoordig totaal niet meer lijkt op die sympathieke loser Brian uit THE BREAKFAST CLUB.

Di: Universal. Release op dvd: 2 oktober 2013. Copyright Jasper ten Hoor. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 9 oktober 2013.

© Jasper ten Hoor
9 oktober 2013
 • Titel
  Dead in Tombstone
 • Lengte
  100 minuten
 • Regie
  Roel Reiné
 • Scenario
  Shane Kuhn, Brendan Cowles
 • Cast
  Danny Trejo, Mickey Rourke, Anthony Michael Hall, Dina Meyer
 • Taal
  English
 • Land
  USA
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.