RECENSIE
DVD

Cherry Tree(2015)

Hoe ver zou jij gaan voor een dierbare? In CHERRY TREE sluit Faith Maguire een deal met een heks om haar terminaal zieke vader te redden. Dat pakt niet goed uit: niet voor Faith, noch voor de film.

Het zit de vijftienjarige Faith (Naomi Battrick) niet mee. Op school wordt ze gepest en de leukemie van haar vader Sean (Sam Hazeldine) is uitbehandeld. Wanneer de mysterieuze Sissy Young (Anna Walton) als nieuwe hockeycoach aantreedt, vindt Faith in haar de meelevende moederfiguur die ze zo hard nodig heeft. Al snel ontdekt ze dat Sissy aan het hoofd staat van een eeuwenoude heksenkring die Sean kan genezen. Het enige wat Faith in ruil hiervoor hoeft te doen is een kind baren. Nadat ze eenmaal zwanger is geraakt, verbetert Seans gezondheid snel. Tegelijkertijd wordt ook de gruwelijke waarheid over Faiths kind duidelijk…

Faith blijkt natuurlijk in verwachting van niemand minder dan de zoon van Satan. Sissy wil het duivelskind offeren teneinde koningin te worden van de onderwereld, of zoiets. Aan het onsamenhangende en vergezochte verhaal van CHERRY TREE, geschreven door Brendan McCarthy en geregisseerd door David Keating (WAKE WOOD), is veelal geen touw vast te knopen. Door kersen te mengen met het bloed van hun slachtoffers creëren de heksen een magisch middel. Duizendpoten die zich hiermee voeden kunnen doden doen herleven door in het lichaam binnen te dringen. Ook kunnen ze gewone mensen transformeren. Dit gebeurt bijvoorbeeld met Brian (Patrick Gibson), het liefje van Faith.

Met een introductietekst probeert de film nog wel wat achtergrondinformatie te geven, maar dat mag niet baten. Teveel vragen blijven onbeantwoord. Zo wordt bijvoorbeeld nergens verklaard waarom dorpelingen, docenten en klasgenoten in het complot zitten. Daarnaast kent de film veel herhaling en maken personages continu onlogische plotgedreven keuzes die vooral irritatie opwekken. Vreemd ook dat CHERRY TREE zich afspeelt in Ierland, maar iedereen in de film een Engels accent heeft.

Ook op andere vlakken is CHERRY TREE bepaald geen hoogvlieger. Het acteerwerk is niet meer dan oké. De relatie tussen Faith en haar vader wordt nog het meest ongekunsteld verbeeld. De locaties en decors weten best een duistere setting te scheppen, van angstaanjagende spanning is echter totaal geen sprake. CHERRY TREE werd mede geproduceerd door het Nederlandse House of Netherhorror, maar is helaas geen product geworden om trots op te zijn.

Distributie: Just Entertainment. Release: 22 maart 2016. Copyright: Henry Kuipers. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 29 maart 2016.

© Henry Kuipers
29 maart 2016
 • Titel
  Cherry Tree
 • Lengte
  85 minuten
 • Regie
  David Keating
 • Scenario
  Brendan McCarthy
 • Cast
  Anna Walton, Naomi Battrick, Sam Hazeldine
 • Taal
  English
 • Land
  Ireland
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.