RECENSIE
Bioscoop

The Case of the Bloody Iris(1972)

Jennifer (Fenech) neemt samen met vriendin Marylin haar intrek in een net vrijgekomen luxe-appartement in een flatwijk in Milaan. Vanaf dat moment raakt ze verstrikt in allerlei onverkwikkelijke situaties.

[bespreking in het kader van The Weekend of Terror XI; zonder puntenwaardering]

Dat had ze kunnen verwachten, want de vorige bewoonster werd op weinig zachtzinnige wijze van het leven beroofd. Het gebouw blijkt te worden bewoond door een stel schimmige personen, zoals de zwijgzame professor Isaacs (Rigaud), de buurvrouw die haar debiele zoon verbergt en de lesbische Sheena (Incontera). Terwijl zich in en rondom de flat de ene na de andere akelige gebeurtenis voordoet, wordt Jennifer verliefd op Andra (Hilton), die zich echter steeds vreemder gaat gedragen. En de politie weet de mysterieuze moordenaar maar niet op te sporen.

De in westerns gespecialiseerde Carmineo (ook bekend onder het pseudoniem Anthony Ascott) pikte met THE CASE OF THE BLOODY IRIS / PERCHE QUELLE STRANE GOCCE DI SANGUE SUL CORPO DI JENNIFER? niet alleen een graantje mee van het succes van de giallo, hij maakte ook nog eens een verdienstelijke film. JENNIFER is een goed verzorgde thriller met een sleazy sfeertje en bevat zowat alle clichés van de giallo. En door het hoge tempo krijgt verveling geen kans. Eén scène (een moord op een druk plein) vertoont zelfs opvallende overeenkomsten met die uit Argento’s TENEBRE. Edwige Fenech bewijst wederom haar reputatie als ongekroonde koningin van de giallo, en red herring par excellence George Hilton vertoeft duidelijk zonder tegenzin aan haar zijde. Je zou er jaloers van worden.

Copyright Mike Lebbing. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #12, april 1994.

© Mike Lebbing
1 april 1994
 • Titel
  The Case of the Bloody Iris
 • Lengte
  94 minuten
 • Regie
  Giuliano Carnimeo
 • Scenario
  Ernesto Gastaldi
 • Cast
  Edwige Fenech, George Hilton, Paola Quattrini
 • Taal
  Italian
 • Land
  Italy
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.