RECENSIE
VHS

Bad Moon(1996)

Ooit zag ik hem verveeld een kinderwagen voortduwen door de Amsterdamse Leidsestraat, maar u kent hem als een van de slechtste B-film acteurs aller tijden: Michael Paré.

In John Carpenters VILLAGE OF THE DAMNED was papa Paré tien minuten screen time gegund en dat was al tien minuten teveel. In BAD MOON heeft hij een meer dragende rol, al had regisseur Eric Red (BODY PARTS) gelukkig nog wel de tegenwoordigheid van geest de acteur in eigen gedaante niet al te veel in beeld te brengen. Paré’s personage Ted Harrison is namelijk ooit door een weerwolf gebeten en verandert sindsdien om de haverklap in een harig monster dat zich in afgelegen bossen te goed doet aan verdwaalde kampeerders. Wanneer de grond hem te heet onder de voeten wordt, verhuist hij met camper en al naar de achtertuin van zijn al even afgelegen wonende zuster Jan (Mariel Hemingway) en dier zoontje Brett (Gamble). Iedereen blij, behalve de Duitse herdershond Thor die onraad ruikt en oom Ted scherp in de gaten houdt bij zijn nachtelijke escapades. De hoop dat de liefde van zijn naasten hem zal genezen van zijn dierlijke neigingen blijkt ongegrond, waarna de wolfman uiteindelijk ook hen zonder pardon op de menukaart zet. Maar dan duikt de even tevoren naar het asiel afgevoerde Thor op en komt, met uitzondering van oom Ted, alles en iedereen weer op zijn pootjes terecht.

Een handjevol expressieloze acteurs, een verhaaltje dat zich met moeite liet uitwalsen tot een krappe 75 minuten film – het is armoe troef onder deze boze maan. Zelfs de special effects blijven ver onder de maat, van de houterig happende kaken van de weerwolf tot een knullige, in de computer gefabriceerde transformatie-scène. Van Red, onder meer verantwoordelijk voor het zenuwslopende scenario van THE HITCHER, mocht beter worden verwacht. En Michael Paré wensen we vooral nog heel veel kindertjes toe. Zodat papa aan filmen voorlopig even niet meer toekomt.

Copyright Steef de Koning. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #30, juni/juli 1997 .

© Steef de Koning
1 juni 1997
 • Titel
  Bad Moon
 • Lengte
  80 minuten
 • Regie
  Eric Red
 • Scenario
  Wayne Smith, Eric Red
 • Cast
  Mariel Hemingway, Michael Paré, Mason Gamble
 • Taal
  English
 • Land
  United States, Canada
 • Trailer
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.