diablero300x441
diablero300x441
Beeldbuis
31 januari 2020

Beeldbuis 01-02-2020

diablero300x441BEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

Netflix & Amazon

We beginnen deze aflevering van Beeldbuis met de serie DIABLERO, waarvan sinds 31 januari nieuwe afleveringen op Netflix staan . Het is een Mexicaanse (en Spaanstalige) serie over demonenjagers. Een gevallen priester, een diablero (wat een demonenjager is) en een soort superheld gaan gedrieën op pad om demonen, die zich overal om ons heen begeven, te bestrijden.

Op 24 januari is het derde seizoen van CHILLING ADVENTURES OF SABRINA verschenen in Nederland. In het eerste seizoen ontmoetten we Sabrina (Kiernan Shipka), een meisje van bijna zestien jaar. Ze woont bij haar twee tantes en neef, want haar ouders zijn overleden. Sabrina, haar vriendje en haar twee goede vriendinnen gaan allemaal naar dezelfde school. Maar Sabrina is geen normaal meisje; haar vader was een warlock (mannelijke heks) en dat maakt haar een halfwitch. En dat is allemaal prima, want ze combineert beide levensstijlen gewoon. Echter, op haar aankomende zestiende verjaardag wordt zij geacht haar handtekening te zetten in the book of the beast en de menselijke kant van haar leven vaarwel te zeggen. De serie combineert een duistere sfeer met een highschoolstijl en dat pakt erg goed uit. De nieuwe avonturen van Sabrina hebben overigens een heel andere toon dan de sitcom die we van vroeger kennen. Hier wordt niet moeilijk gedaan over gore, moorden en monsters. Ook de Hail Satans zullen regelmatig uit je speakers klinken.

Op Amazon Prime zijn deze maand THE CURSE OF LA LLORONA en THE GREEN INFERNO (1988) toegevoegd. THE CURSE OF LA LLORONA werd geregisseerd door Michael Chaves, waarvan we later dit jaar de derde Conjuring-film in de bioscopen verwachten. Maar ook THE CURSE is onderdeel van het Conjuring-universum. THE GREEN INFERNO is in dit geval de film uit 1988 van Antonio Climati (dus niet de Eli Roth-film die een paar jaar geleden verscheen.) Ingrediënten: een jungle, een vermiste professor, vier mensen die op onderzoek gaan, inboorlingen en schatzoekers. Tenslotte kun je op Amazon kijken naar STAR TREK: PICARD, met Patrick Stewart als Jean-Luc Picard. De serie is een vervolg op STAR TREK: NEXT GENERATION en STAR TREK: NEMESIS en volgt Picard, die nu op een wijngaard woont, in zijn nadagen. Hij krijgt bezoek van een mysterieuze jonge vrouw die hem om hulp vraagt.

DVD, Blu Ray & VOD (Videoland, Pathé Thuis & Ziggo)

Voor de mensen met Videoland is WINCHESTER er deze maand bijgekomen, een spookhuisfilm met in de hoofdrol niemand minder dan Dame Hellen Mirren.

BOAR was al te zien op het onvolprezen BUT-festival en is onlangs ook op DVD verschenen. Deze creature feature gaat over een (enorm) everzwijn dat zal zorgen voor heel wat schade en doden. What’s not to like! Maar er is meer verschenen: in WILKOLAK van Adrian Panek gaan we terug naar het einde van WWII, er zijn zombies in LITTLE MONSTERS en voor onderwaterterreur kun je terecht bij 47 METERS DOWN: UNCAGED. Sluiten we af met nog te zeggen dat op 5 februari JOKER op DVD en Blu-ray verschijnt.

We wensen je weer veel kijkplezier! Laat ons zeker weten van welke genrereleases jij het meest geniet op de bank!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!