wretched final poster klein
wretched final poster klein
Beeldbuis
8 oktober 2020

Beeldbuis

wretched final poster kleinBEELDBUIS | Beeldbuis is even op verlof geweest, maar nu de blaadjes weer van de bomen dwarrelen en het weer vroeg donker wordt is de drang tot het innemen van grote hoeveelheden visueel vermaak natuurlijk alleen nog maar prangender geworden. Tijd voor een rentree.

We beginnen maar gelijk met een van de hoger scorende titels uit het Oktober-aanbod, de bovennatuurlijke thriller I SEE YOU. Recensent Ruud Vos was zeer te spreken over dit “mysterie met smakelijk pay-off”, en vond dat regisseur Adam Randall ondanks de overduidelijke invloeden iets razend spannends neerzette. Blu-ray en DVD op 15 Oktober via Source 1.

Dure woorden met een X of een Q worden graag in titels gebruikt omdat het zo lekker mysterieus en interessant staat. Of BLOOD QUANTUM dat ook daadwerkelijk is, zal blijken uit onze aankomende Abbatoir-recensie in het volgende nummer. De film, een mengsel van Native American folklore en zombies, komt 20 Oktober uit op homevideo (One2See Movies).

Diezelfde week komt Universal met twee Blumhouse titels. BLACK CHRISTMAS is alweer de tweede remake van de jarenzeventigklassieker. De film volgt het zelfde stramien als zijn voorgangers, dus wederom wordt een stel studentes opgejaagd door een stalker, maar deze versie is de eerste die geregisseerd is door een vrouw. Of dit een wezenlijk verschil maakt in perspectief en uitwerking lees je binnenkort in onze recensie. Daarnaast kan je zien hoe Kevin Bacon en Amanda Seyfried hun huwelijk en hun mentale gezondheid in stand proberen te houden terwijl ze vastzitten in een mysterieus huis in YOU SHOULD HAVE LEFT van schrijver/regisseur David Koepp. Onze recensie volgt later.

Halloween komt er natuurlijk weer aan, en Source 1 haakt daar lekker op in met de DVD release van HALLOWEEN PARTY, een pulpwerkje van regisseur Jay Dahl over een stel vrienden die onbedoeld wat demonen ontwakenen tijdens, jawel, de avond voor Allerheiligen. Het schijfje komt uit op de 22e en onze recensie zal te lezen zijn in een aankomend nummer. Via dezelfde leverancier: THE WRETCHED, een microbudget monsterfilm die dit voorjaar bescheiden naam maakte toen door Covid-maatregelen ladingen premieres geannulleerd werden en de film als eerste na AVATAR (2009) zes weken lang de box office topte. Onze recensent was er redelijk over te spreken en noemde de film “best een geslaagde verassing”. Blu-ray en DVD ook op 22 Oktober.

Nog meer goedkoop pulpvermaak diezelfde dag in de vorm van THE RESTAURANT. In deze soort van LITTLE SHOP OF HORRORS rip-off sluit een ploeterende restauranteigenaar een deal met een demoon. De demoon lokt de mensen naar zijn restaurant, de eigenaar voert op zijn beurt wat gasten aan de demoon. Hoe de vork precies in de steel zit lees je binnenkort in de Abbatoir-sectie van het blad. DVD via Red Square Film.

LA LLORONA (niet te verwarren met THE CURSE OF LA LLORONA) was een van de meer in het oog springende arthouse hits dit jaar. De film gebruikt de legende van De Huilende Vrouw om een kritische blik te werpen op de misstanden in Guatemala, het geboorteland van regisseur Jayro Bustamente. Hoewel misschien op eerste gezicht niet echt een Schokkend Nieuws film, vindt recensent Jasper Loos dat de film “de politieke thema’s en de folklore fantastisch bij elkaar brengt”. Blu-ray en DVD release op 23 Oktober via Cineart.

Tot slot brengt Splendid op de 29e WE SUMMON THE DARKNESS uit op DVD en Blu-ray. Een ogenschijnlijk voorspelbare satanistische horror, die na de eerste akte zowaar aardig wat verrassingen in petto heeft. Een “vrij vermakelijk tussendoortje”, aldus onze recensie.

 

P.S. Omdat naast al deze homevideo releases Netflix ook nog eens doodleuk een baal genre-materiaal uit brengt deze maand, hieronder nog een bonuslijstje van de nieuwe Netflix titels. Recensies volgen op de site:

02-10 THE BINDING

02-10 VAMPIRES VS. THE BRONX

14-10 BABYSITTERS GUIDE TO MONSTER HUNTING

21-10 REBECCA

22-10 CADAVER

28-10 NOBODY SLEEPS IN THE WOODS TONIGHT

30-10 HIS HOUSE

30-10 THE DAY OF THE LORD

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!