RECENSIE
DVD/BLU-RAY

Zombeavers(2014)

Sommige films zijn zó fout dat ze goed worden. Bij de horrorkomedie ZOMBEAVERS, waarin besmette bevers in moordzuchtige zombies veranderen, is dit ondanks de absurde premisse en volop aanwezige camp factor, jammer genoeg niet het geval. 

Wanneer twee schlemielen (John Mayer en Bill Burr) met hun truck een hert aanrijden, valt er een vat chemisch afval in de rivier die uitmondt in het nabijgelegen meer. Daar wordt een vakantiehuisje betrokken door studentes Mary (Rachel Melvin), Zoe (Cortney Palm) en Jenn (Lexi Atkins). Ze zijn een weekendje weg om Jenn op te vrolijken, omdat haar vriend Sam (Hutch Dano) is vreemdgegaan. Wanneer Tommy (Jake Weary), Buck (Peter Gilroy) en Sam het uitje komen verstoren, ontdekt de groep dat ze worden gestalkt door agressieve bevers…

Het moge duidelijk zijn, ZOMBEAVERS, van debuterend regisseur Jordan Rubin, is lichtzinnige pulp en neemt zichzelf totaal niet serieus. De film is één grote knipoog naar old school horrorfilms als EVIL DEAD (Sam Raimi, 1987) en BRAINDEAD (Peter Jackson, 1992). Hij hangt daardoor wel van de genreclichés aan elkaar: de hut in het bos, de groep die opgesplitst raakt en de auto die op het cruciale ontsnappingsmoment niet wil starten. De telefoon werkt niet en de enige toegangsweg is afgesloten. De bevers hebben namelijk de kabels doorgevreten en bomen omgeknaagd.  

Ook de uitgekauwde stereotypes passeren de revue. Naast de naïeve girl next door, de verstandige nerd en de losbandige sloerie, die maar al te graag haar borsten toont, zijn er bij de jongens de football-speler, de alternatieveling en de stoere gast met leren jack. Uiteraard ontbreken ook de pruimtabak spuwende redneck (Rex Linn) en zijn geweer niet. Het zijn stuk voor stuk irritante personages met vervelende dialogen, die hopelijk zo snel mogelijk aan hun einde komen. Gelukkig stelt ZOMBEAVERS hierin niet teleur.

De echte sterren van de film zijn natuurlijk de bloeddorstige zombiebevers (of beverzombies?). Net als in BLACK SHEEP (Jonathan King, 2006), waarin schapen in zombieachtige moordenaars veranderen, besloten de makers in plaats van cgi animatronische poppen te gebruiken, Het belachelijke uiterlijk en de zeer houterige en beperkte bewegingen, waardoor de bevers vaak maar wat spastisch met het hoofd draaien, maken ze eerder komisch dan angstaanjagend. Het heeft allemaal een hoog knulligheidgehalte, wat best goed past in een B-film als deze.

ZOMBEAVERS bevat een flinke portie gore, is lekker stompzinnig en daarom uitstekend geschikt voor een avondje hersenloos vermaak. Het gebrek aan originaliteit en de geforceerde overdaad aan flauwe grappen, die vaak ook niet werken, maken het echter niet de cultfilm die het graag wil zijn.

Di: Splendid. Op dvd en blu-ray vanaf 25 maart 2015. Copyright Henry Kuipers. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 1 april 2015. 

© Henry Kuipers
30 maart 2015
 • Titel
  Zombeavers
 • Lengte
  77 minuten
 • Regie
  Jordan Rubin
 • Scenario
  Al Kaplan, Jordan Rubin, Jon Kaplan
 • Cast
  Rachel Melvin, Cortney Palm, Lexi Atkins
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.