Request failed. HTTP CODE: 502
RECENSIE

Virtual Storm(2002)

Twee computergenieën, Dr. Valerie Harman (Thomas) en Mason Kemeny (Rinker), hebben het bedrijf Thunderhead Technologies, Inc., opgericht en een systeem ontwikkeld waarmee met behulp van een satellietnetwerk overal op aarde het weer naar believen kan worden beïnvloed. Het Pentagon toont belangstelling, maar een testcase verloopt rampzalig.

Een mysterieuze computerclub, Shock genaamd, heeft de geniale hacker Nick Chase (Cornish) gechanteerd om enkele van Thunderheads computerbestanden te stelen. Hierdoor raast een tijdens de test opgeroepen storm voort en neemt met de minuut in kracht toe. Het Pentagon ziet zich gedwongen nucleaire middelen in te zetten om de cycloon, die Noord-Amerika dreigt plat te walsen, een halt toe te roepen. Een hacker/rampenfilm, die combinatie mag wel uniek heten (hoewel je kunt zeggen dat de activiteiten van hackers – of software-piraten – per definitie tot rampen leiden, maar dit terzijde). VIRTUAL STORM is een vlot verteld avontuur, dat gewiekst heen en weer springt tussen de bikkelharde realiteit van een bedrijf dat het Pentagon een hooggeavanceerd systeem wil aansmeren en de virtual reality-wereld van chat rooms, waar cyberspace-ridders als Nick Chase hun tijd doorbrengen en zichzelf onderwerpen aan de meest bizarre avonturen in hun zucht naar de ultieme adrenaline-kick. In VIRTUAL STORM botsen de reële en virtueel-reële wereld met catastrofale gevolgen voor beide. Met name de confrontatie tussen Pentagon-afgevaardigde Admiraal Renner (Doyle) en de Thunderhead-techneuten is aardig uitgewerkt, waarbij Renner zijn kansen om een uniek wapen te bemachtigen (hij heeft zo z’n eigen mensonvriendelijke agenda) ziet verzanden in een nucleaire nachtmerrie, en Harman c.s. hun aanspraak op fortuin, roem en een glansrijke carrière in rook zien opgaan. Bijzonder geslaagd is het vrijwel ongemerkt integreren van footage uit THE SENDER (1982) en SET IT OFF (1996), alsmede een ijzersterk fragment uit STORM (1994), een documentaire vervaardigd in opdracht van The National Geographic Channel. Hackers en chatroom-bezoekers moeten VIRTUAL STORM beslist even huren. Kijkers met andere interesses zullen zich geen ogenblik vervelen.

*** Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #63, p45.

© Erique J. Rebel
27 april 2011
Meer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.